Bali

Nyhet

Bali öppnar för vissa turister – vill inte ha “parasiter”

När Bali försiktigt börjar välkomna tillbaka turister är det med vissa förbehåll. Fem länder har fått grönt ljus och resenärer med "dålig attityd" vill man inte ha.

Indonesien

Bali stänger gränsen för turister till slutet av 2020

Den populära turistdestinationen Bali kommer inte öppna upp gränsen för turister under 2020. Det menar myndigheterna som pekar på ökade fall av Covid-19.

Indonesien

Här är Balis första restaurang med “zero waste”-filosofi

Restaurang Ijen är den första i Indonesien som följer en nollavfallsfilosofi. En middag här garanterar miljövänlig mat på tallriken samt hållbara möbler att sitta på gjorda av exempelvis skumgummi och återvunnet trä.

Australien

Världens läckraste pooler

Insprängd i tropisk regnskog, nedsänkt i havet eller på en bergstopp i Alperna – vi listar världens tio drömmigaste hotellpooler.

Restips

Kan färgen på din shoppingkasse avslöja om du är lätt att lura?

Om du får en röd shoppingkasse av försäljaren när du köpt något på Bali kan det betyda att du har fått betala ett alldeles för högt pris. Det menar i alla fall den vane Baliresenären Kristian Troy.

Dominikanska republiken

8 riktigt lyxiga boenden på Airbnb som inte ruinerar dig

Att åka på semester med hela familjen eller kompisgänget kan bli en dyr historia. Särskilt om man är ute efter ett boende i den mer exklusiva tappningen. Men lyx är inte nödvändigtvis ouppnåeligt bara för att man är en budgetresenär. Här är 8 exklusiva boenden på Airbnb som inte kostar skjortan.

Indonesien

Redaktionens favoriter: Potato Head Beach Club, Bali – udda strandklubb

Föreställ dig Colosseum i Rom utsmyckad med tusentals färgglada fönsterluckor i 1700-talsstil. Byt ut blodiga gladiatorspel mot en modern strandklubb där barer och restauranger kantas av svajande palmer och soldyrkare vid poolen. Alla vägar leder inte enbart till Rom. Till Potato Head Beach Club på Bali kommer såväl arkitektnördar som gastronomer för att njuta av

Indonesien

24 timmar i Ubud – Balis andliga hjärta

I det inre av Bali ligger andliga Ubud. Här blandas det nyaste i hälsoväg med traditionella ceremonier och festivaler.

Indonesien

Problem med herrelösa hundar på Bali – tusentals riskerar avlivning

Balis guvernör vill genomföra en massavlivning av öns hundar efter att debatten om den vilda hundpopulationen hettades upp igen när en 10-årig australiensk flicka blev biten på stranden i början av året.

Indonesien

Indonesien – Njutning på Bali, Sumatra och Java

Lummiga öar, puttrande vulkaner, gnistrande hav och intressanta kulturer. Indonesiens övärld är inte bara en värld, utan flera. Här är vår guide till öarna du inte får missa.

Scroll to Top