Barcelona

Restips

Här hittar du Barcelonas bästa tapas

Barcelona är en av världens bästa städer när det kommer till småätande. Här är våra favoriter bland stadens tapasställen!

Restips

Barcelona – 15 turistfria favoriter

I omåttligt populära Barcelona kan det ibland vara svårt att sålla agnarna från vetet, fynden från turistfällorna. Vagabonds Sara Kollberg bor i staden och guidar med lokalbons expertis till guldkornen bortom turiststråken.

Nyhet

Nytt snabbtåg ska göra det billigare att åka mellan Barcelona och Madrid

Ett nytt snabbtåg med premiär 2019 ska ta passagerare mellan de båda städerna på tre timmar. Priset blir cirka 25 procent lägre än kostnaden för motsvarande tågbiljetter idag, skriver Lonely Planet.

Restips

Barcelona + Pyrenéerna: Från playan till pisten

Strandliv, säger du. Skidåkning, tycker din resvän. Varför inte både och, föreslår vi. Följ med på en resa som blandar varma vårvindar vid Medelhavet med nysnö i Pyrenéerna.

Restips

Guide: Kombinera strandliv i Barcelona med skidåkning i Pyrenéerna

Få det bästa av två världar med en kombinationsemester till Barcelona och Pyrenéerna. Här är Vagabonds guide till hur du fixar resan.

Restips

Här är Europas mest flirtvänliga sommarresmål

Var är det lättast att hitta en sommarflirt? Vilken europeisk stad bjuder på flest singlar redo för dejting? Det har en ny undersökning tagit reda på, och flera svenska sommarstäder finns med på listan.

Spanien

Barcelonas skönaste hotell – från budget till lyx

Det finns alltid en anledning att komma tillbaka till Barcelona. Maten, pulsen och stranden mitt i staden slutar aldrig att locka. Här är några av Medelhavsmetropolens skönaste boenden, från budgetpris via mellanprisklass till kategorin för dig som är lyxsökare.

Staden Girona
Restips

6 dagsutflykter från Barcelona

Du har gått längs Las Ramblas, besökt Parc Güell och solat på Barceloneta. Kanske är det dags att upptäcka något nytt utanför stadens gränser? Vi har listat några förslag.

Restips

Redaktionen tipsar – 8 fina weekendpärlor

Cykla i Amsterdam, gå i spanska inbördeskrigets fotspår i Barcelona, res jorden runt i Paris och vandra i Picassos och Evert Taubes fotspår i Antibes. Vi har samlat våra bästa tips för en givande helgresa.

Belgien

Här är världens tio bästa ölställen

Sugen på en riktigt, riktigt, god öl? Nu behöver du inte undra vart i världen du ska åka.

Scroll to Top