Boktips

Sverige

Ny bok om Bohusläns smultronställen – få författarnas bästa tips

Klippbad, tusentals öar, idylliska fiskelägen, fisk- och skaldjursrestauranger och Sveriges bästa snorkling. I den nya boken "Magiska Bohuslän" tipsar resejournalisterna Marko T Wramén och Anna Thorbjörnsson om Bohusläns guldkorn!

Sverige

Elsa Billgren släpper bok om Gotland – här är hennes ö-favoriter

Loppisar, gårdsbutiker och kalkstensbad. Gotland är en favorit för många svenskar – för Elsa Billgren, programledare och bloggare, blev det gotländska sommarhuset på många sätt livsavgörande. Nyligen släpptes boken "Elsas husdröm: En sommar, en sorg och tusen loppisar". Vi bad Elsa Billgren dela med sig av fem Gotlands-favoriter!

Restips

Så lindrar du tågreseabstinensen – 6 tips på böcker om tåg

Lider du av reseabstinens? Det gör också deckarförfattaren Marie Bengts. Framförallt saknar hon tågresorna. Så här gjorde hon för att stilla sin längtan.

Nyhet

Katastrofturism och svenska övergivna platser i ny bok

I reportageboken "Draksådd" (Ordfront) reser Vagabond-medarbetaren Christian Daun runt mellan spillrorna av svenska sätta-kommunen-på-kartan-satsningar. Här är fyra platser ur boken som det fortfarande går att besöka.

Restips

Redaktionen tipsar: böcker, filmer och serier som väcker reslust

Det är inte lätt att vara resefantast i pandemitider. Men tur är väl det att vi kan resa iväg i litteraturens och filmens värld i väntan på riktiga resor. Här är vad vi i Vagabond-redaktionen läser och kollar på just nu.

Restips

18 inspirerande böcker för dig som vill bli reseskribent

Att resa och samtidigt läsa en roman med målande miljöbeskrivningar, eller en inspirerande resereportagebok. Det är en kickstart till själv börja resa och skriva. Här tipsar Vagabonds redaktör Per J Andersson om de böcker som inspirerat honom att skriva.

Podcast

Podcast: Böcker och filmer som får reslusten att öka

Ja, vi vet tidningarna är fulla av bok- och filmtips som vill bota ledan många känner i hemmakarantänen. Vi vill inte vara sämre, men fokuserar förstås på böcker och filmer som handlar om förflyttning eller har en stark känsla av en specifik plats – och därmed tar oss med på en resa ut i världen.

Restips

16 bästa böckerna för ressugna vagabonder

Vi läser på resan, på stranden, i stugan och hemma. För inspiration, eskapism och njutning. Här ger Vagabond sina bästa tips för den som vill drömma sig bort eller bara är ute efter en riktigt bra bok.

Nyhet

Sugen på tågsemester! Ny bok: Ta tåget

Nu är den här: boken om tågresande jorden runt. Följ med på räls i Sverige, Norge, Indien, Sri Lanka, Schweiz, Frankrike, Italien, Turkiet, Kina och USA. I boken får vi också resa på spår som leder bakåt i historien – och in i framtiden.

Restips

Flygromantikerns sista sång

Flygresan är hopp om förändring och bot på längtan bort. Flygromantikern Per J Andersson läser böcker av flygets pionjärer och nyare romaner om livet på 10 000 meters höjd och avger en kärleksförklaring till vingarnas magi.

Scroll to Top