Chiang Mai

Restips

Jättarnas kamp: möt elefanterna i Thailand på deras villkor

Det är dags att börja prata om elefanten i rummet. Eller snarare – i djungeln. Vagabonds skribent Johanna Jackson åkte till norra Thailand i jakt på en ny sorts elefantturism.

Restips

På luffen i norra Thailand – rundresa i storslagen natur

Norra Thailand är fattigt men samtidigt rikt på både kultur och storslagen natur i ett land av floder, berg och dalar som är perfekt att upptäcka genom lågmält luffande med buss eller kollektivtaxi.

Restips

Mae Hong Son & Pai: Vandring i Thailands vilda nord

Thailand är världskänt för sina stränder, men för den som suktar efter sval luft, berg och vild natur finns bara en riktning som gäller. Norrut.

Restips

Guide: Vandra i norra Thailand

Vagabonds mini-guide till norra Thailand.

Thailand

Filippa testade thaiboxning – och blev kvar i Thailand …

När Filippa Löfström kom till Chiang Mai på sin Thailandsresa passade hon på att prova på landets nationalsport muay thai. Det visade sig att kampsporten öppnade dörren till den thailändska kulturen och möten med lokalbefolkningen. Så Filippa reste inte vidare, utan stannade kvar, länge …

Restips

Chiang Mai: Vi vandrar mellan bergsbyar i norr

I bergen utanför Chiang Mai bor flera invandrade folkgrupper som för en tveeggad kamp. Den för att bevara sina traditioner, och den för att få en modernare livsstil. Hit vandrar vi för att få en glimt av deras liv.

Restips

Chiang Mai-guide

Vandra, besök tempel – och ät franskt. Valmöjligheterna är många i Thailands nordliga metropol.

Restips

Magiska Chiang Mai

Bortom Chiang Mais nattliga marknadsmyller och magiska tempel väntar orkidéer, rytande vattenfall och vänliga leenden i avlägsna bergs-byar.

Restips

Vagabond i Thailand

Följ Micke Persson genom Thailand, från mango till mangrove, från stränder till regnskog.

Restips

Thailändsk matlagning

Till Thailand för att sola och bada? Shoppa eller trekka? Nä. Nu åker vi till Thailand för att lära oss laga mat. Lätt som en plätt, kul, billigt. Och gott.

Scroll to Top