Florens

Italien

Italiensk comeback: Kan du gissa fönstrets 400 år gamla funktion?

Det är väl härligt att Italien aldrig slutar att överraska en? Under coronapandemin har ett speciellt fönster gjort comeback – ett fönster som uppfanns under en annan pandemi för 400 år sedan.

Italien

Guide till Florens – 9 personliga favoriter för cityresan

Vagabonds redaktör Karin Wimark bodde ett år i Florens och förälskade sig i människorna, maten och kulturen. Här är hennes bästa tips till staden bland Toscanas kullar.

Filippinerna

6 hotell för vego-resenärer – här både äter och sover du gott

Den gröna matvågen sprider sig inte bara i våra Instagramflöden, vinglas och kyldiskar. Allt fler hotell börjar även anpassa sig till den växande efterfrågan på vegomat. Här kommer sex hotelltips för vegisar.

Italien

Gucci öppnar restaurang – med varmkorv på menyn

Gucci har byggt om sitt museum i den italienska staden Florens. I dagarna öppnade det nya komplexet Gucci Garden upp för gäster på nytt. Här kan gäster shoppa, äta och ta del av lyxklädmärkets långa och glamourösa historia.

Italien

”Sluta skräpa ner vår stad” – Florens vill få turister att bete sig bättre

Uppför dig och visa respekt för de som bor här. Eller riskera att bli bötfälld. Det är budet från Florens som infört nya regler för turister som besöker den historiska staden.

Italien

24 timmar i Florens – glass, vintage & goda viner

Shoppa loss i trånga gränder och njut av Toscanas delikatesser. Häng med på ett njutningsfyllt dygn i vackra Florens.

Italien

Florens hemligheter: 12 undanskymda godbitar

Det finns ett annat Florens som endast de invigda får ta del av. Hemliga platser dit florentinarna själva går. Häng med! Text: Åsa Johansson. Foto: Max Rella.

Italien

Italiens bästa modeupplevelser

Per Nilsson är chefredaktör för modemagasinet King och har skrivit flera böcker om stil för män. Här ger han sina bästa tips till mode­landet framför andra: Italien.

Italien

Moderna Florens

Glöm Da Vinci, Michelangelo och Botticelli. Nu snackar vi nutid. Det moderna Florens bjuder på mode, design, rena linjer, minimalistisk stil och ekologisk pasta.

Italien

Italienska guldkorn

Älskade Italien! Hur noga man än synar den berömda stöveln i sömmarna så finns det alltid mer att upptäcka. Italienkännaren Lars Collin avslöjar tolv av sina favoriter.

Scroll to Top