Hawaii

Restips

Öluff i Hawaii – från Oahu till Kauai

Hawaii – en riktig drömresa! Och när du väl tagit dig så långt vore det väl dumt att bara se en av öarna i ögruppen Hawaii. Här finns så mycket att upptäcka – från spännande kultur till vulkaner och paradisstränder.

Barbados

Vagabond korar: Världens 25 bästa stränder

Vagabond har rest jorden runt på jakt efter världens bästa stränder. Här är våra 25 favoriter – från romantiska och avlägsna till äventyrliga och urbana.

USA

Roadtrip i USA – här är maträtterna du inte får missa i varje delstat

Skaldjurs-gumbo i Louisiana, key lime pie i Florida och tonfisk-poké på Hawaii. Vad mer får du inte missa i matväg i det stora landet på andra sidan Atlanten? Här kommer några förslag.

USA

Koko Crater Trail – vandra på räls i en vulkankrater på Hawaii

Koko Crater Trail är en populär dagsvandring på ön Oahu nära Honolulu. Bästa tipset är att åka hit tidigt på morgonen, innan solen går upp.

Grekland

Här kan du tvingas böta tusentals kronor – om du tar med dig sand från stranden

Brukar du samla in sand eller plocka med dig en len sten från stranden som en gratis souvenir att ta med dig hem? Gör inte det! På flera platser är det olagligt, och det kan dessutom leda till dryga böter. Dessutom riskerar du att skada den lokala miljön.

Restips

Hawaii – drömresa till Oahu & Big Island

Surfa på jättevågor, simma med djävulsrockor. Hawaii bjuder på ett aldrig sinande utbud av upplevelser. Men vad rör sig bortom myten om leende hula-huladansöser och vita paradisstränder? Vi gav oss ut pÙ� en resa genom den avlägsna ögruppen för att ta reda på svaret.

Restips

Guide: Oahu & Big Island, Hawaii

Upplevelserna du inte får missa, tips på hotell och Big Islands bästa poke-restauranger. Här är Vagabonds guide till Hawaii.

Nyhet

Lyxbygge klart för Hawaii – blir ett av dyraste hotellen i världen

17 miljarder kronor. Så mycket kommer det nya lyxhotellet på den hawaiiska ön Oahu att gå loss på. Bygget blir ett av det dyraste i hotellväg någonsin.

Nyhet

Hawaii kan göra det förbjudet att simma med delfiner

Stora turistgrupper som trakasserar delfiner har blivit ett växande problem på Hawaii. För att skydda djuren föreslår lokala myndigheter nu att det ska bli förbjudet att simma med dem.

Restips

9 måsten på drömlika Oahu, Hawaii

Välkommen till Oahu – en polynesisk paradis-ö där verkligheten överträffar fantasin. Har du varit här kommer du för alltid att längta tillbaka.

Scroll to Top