Hongkong

Kina

Hongkong – i jakt på metropolens själ

Det är dags att åka till Hongkong innan staden helt och hållet uppslukas av fastlands-Kina. Men var finns metropolens själ? Vi söker bland häxor, hästar, spansk gin och pirater.

Kina

Guide: Hongkong

Vagabonds guide till vad du inte får missa i Hongkong. Tips på hotell, restauranger och sevärdheter.

Japan

Det här är Asiens 10 bästa restauranger 2017

Asiens bästa restauranger har återigen korats. Vinnaren – för det tredje året i rad – blev den indiska restaurangen Gaggan i Bangkok.

Kina

Street food, shopping och svindlande höjder – 14 måsten i Hongkong

Otroliga vyer, höga skyskrapor och en mängd olika marknader gör att Hongkong ständigt lyckas fascinera besökare. Den forna fiskebyn som kom att bli en brittisk koloni är numera ett självständigt kinesiskt territorium som är världsledande inom internationell handel. Här är våra bästa tips för ett besök i staden.

Kina

Lista: Världens 20 mest besökta städer

Trots turbulenta händelser och obalans i världen minskar inte vårt resande. Det visar en undersökning från företaget Euromonitors som tagit fram världens mest populära städer sett till antalet internationella turister. Resultaten är inne: Hong Kong ligger på första plats med 26 miljoner besökare.

Japan

Världens billigaste Michelinkrogar

Mat i världsklass för under hundralappen? Fullt möjligt. Att äta på en Michelinkrog behöver inte vara dyrt. Här är sju stjärnkrogar som är snälla mot både din gom och plånbok.

Restips

Insidertipset: Världens bästa burgare

Burgerdudes är fem killar från Stockholm som driver Sveriges största sajt för hamburgare. Här tipsar de om fem favoriter från hela världen!

Argentina

6 oväntade platser där du kan fira Oktoberfest

Sugen på lederhosen, sejdlar, allsång och tysk öl? Numera kan du upptäcka Oktoberfest på många fler platser än i München.

Kina

Nytt direktflyg Stockholm-Hongkong

Alla Asienresenärer får en julklapp av SAS som i september startar direktflyg till Hongkong från Arlanda.

Kina

Hongkong – Kinas Hollywood

Turismen i Hongkong har fått en nytändning tack vare de många filmer som lånat av stadens glimrande kulisser. Hit åker nu många för att känna igen sig i miljöerna. Somliga stannar kvar.

Scroll to Top