Istanbul

Restips

15 tips i Istanbul – guide till stadens guldkorn och sevärdheter

[b]CITYGUIDE[/b] Häng med till en av världens häftigaste metropoler – Istanbul! Vi listar femton måsten i staden där öst möter väst. Från udda sevärdheter och coola takbarer till fantastisk mat.

Italien

5 sköna platser med en livlig gayscen

Reseappen Gayze vill öppna upp världen för HBTQ+-resenärer. Bakom appen, som är en kombinerad dating-, rese-, och informations-app står den svenska doun Stelios Vasilantonakis och Elin Wibel.

Egypten

Historiska hotell – 10 exklusiva klassiker

De sågs som den goda smakens, de fina vanornas och den sofistikerade västerländska kulturens utposter. Vi listar hotellen som funnits i ett sekel och liksom årgångsviner blir exklusivare för varje år som går.

Frankrike

Tåg Paris–Istanbul: Rälsromantik i kubik

Orientexpressen mellan Paris och Istanbul var länge det lyxigaste och snabbaste sättet att resa österut. Vi skaffade varsitt tågluffarkort, begav oss till Gare de Lyon och tog rygg på det legendariska lyxtåget. Var god tag plats, stäng dörrarna! Nu åker vi.

Nyhet

Maxa lyxen på semestern – här får man flest hotellstjärnor för pengarna

Ute efter femstjärnig lyx under 1000-lappen? Boka då en flygbiljett till Riga, Kuala Lumpur eller Istanbul – här finns nämligen de mest prisvärda boendena när det kommer till stjärnor. Det visar färsk data från Hotel Price Index som sammanställer snittpriser på hotell världen över.

Restips

5 resmål för en lyxig spa-weekend

För dig som är van att känna dig spänd, stressad och pressad finns egentligen bara en sorts weekendresa: den som går till ett ljuvligt avkopplande spa.

USA

Redaktionens favoriter: 10 sköna takbarer

Sommaren är här och vad känns mer rätt än att sitta på en takterrass med ett glas i handen, en svalkande bris i håret och en bedårande skyline att vila ögonen på? Varsågod, vi ger dig våra favoriter bland takbarer världen över!

Restips

30 måsten i Istanbul

Häng med till den tidlösa turkiska världsstaden! Här är 30 favoriter som gör att du sover, äter och dricker bättre under besöket i Istanbul.

Lettland

Vinterweekend – redaktionens bästa storstadstips

Du har fyra dagars ledighet – och en stor portion lust att upptäcka en ny stad. Vart styr du kosan? Här är Vagabondredaktionens favoritresmål för en weekend i vintermörkret.

Frankrike

Vinterweekend med lyxkant

Vi har valt ut nio prisvärda hotell i Europa som bjuder på det lilla extra. För en romantisk storstadshelg som inte behöver spräcka plånboken.

Scroll to Top