Kalifornien

Restips

12 unika stopp i Kalifornien

Att göra en roadtrip i Kalifornien är en dröm för många. Vagabonds Kalifornienexpert Erik Augustin Palm tipsar om platserna du bör besöka på en lite annorlunda tripp genom The Golden State.

USA

Roadtrip i USA – här är maträtterna du inte får missa i varje delstat

Skaldjurs-gumbo i Louisiana, key lime pie i Florida och tonfisk-poké på Hawaii. Vad mer får du inte missa i matväg i det stora landet på andra sidan Atlanten? Här kommer några förslag.

Restips

5 sommarresor med bil i USA – Vagabonds chefredaktör tipsar

Vagabonds chefredaktör Fredrik Brändström är USA-fantast och huvudförfattare till [i]Roadtrip – USA:s bästa bilresor[/i]. Här tipsar han om fem stycken USA-rutter som passar extra bra på sommaren eller tidig höst.

Restips

Bilder: Kika in i hollywoodstjärnornas lyxiga semesterboenden – som du kan hyra själv

Vad har Justin Bieber och Beyoncé gemensamt? Förutom att de båda är några av Hollywoods mäktigaste kändisar som tjänar svinmycket med pengar förstås? Jo de har båda bott i den här dekadenta Airbnbvillan i Los Altos Hills i Kalifornien. Här kommer några fler exempel på kändisarnas lyxigaste bokningar på uthyrningssajten.

Norge

5 häpnadsväckande vandringsstigar som kommer att göra dig knäsvag

Enastående vackra, men också stundom skräckinjagande. De här imponerande stigarna tar dig upp i skyarna, längs smala bergsryggar och till slående utsikter.

USA

Möt kvinnan som vandrade 428 mil genom USA

Linda Åkerberg gjorde det många drömt om sedan filmen Wild gick upp på biograferna. Hon vandrade hela Pacific Crest Trail, från mexikanska gränsen i söder till Kanada i norr. Ett 428 mil långt äventyr, genom västra USA. 

Restips

Kalifornien: Vinresa i Napa Valley

Napa Valley i Kalifornien är USA:s mest berömda vinregion, och har på några decennier blivit en av vinvärldens riktiga storspelare. Vagabond tog en weekend bland de böljande kullarna och soldränkta druvfälten norr om San Francisco.

USA

Slab City, USA:s kanske märkligaste stad?

Välkommen till Slab City – ett husvagnssamhälle i Coloradoöknen präglat av anarki, experimentell konst och outsiders.

Australien

7 kustnära vandringar

Kust eller berg, vandra eller bada? Varför välja? På dessa resmål får du njuta av såväl vacker natur som sköna stränder. Det bästa av två världar, helt enkelt.

Restips

Sonoma – Kaliforniens charmigaste vingårdar

Om Napa är den väluppfostrade storasystern, är Sonoma County mindre, kaxigare och bonnigare. Familjeägda vingårdar ligger instoppade i grönskan längs vackra kaliforniska småvägar.

Scroll to Top