Restips

Khao Lak: Tillbaka till paradiset

Från tyst fiskeläge till turism och tsunami. Vi följer vägen tillbaka för strandparadiset Khao Lak.

Restips

Thailändska Koh Similan – paradisöar i Andamanhavet

Vi reser till nationalparken Similanöarna och snorklar i en marin regnbåge, men upptäcker också en ö som Ù�r lite för populär för sitt eget bästa.

Restips

Thailand – bästa rutterna, skönaste öarna

En härlig strand och lugn och ro i all ära – har du rest tusen mil hemifrån måste du passa på att se dig omkring. Här är förslag på tre rundturer i Thailand.

Restips

Thailands bästa dykning

Patrick Ericsson flyttade till Thailand för att lära folk att dyka. Efter snart tio år i landet har han dykt på åtskilliga platser, här är hans favoriter under vattnet.

Aruba

Världens 15 bästa stränder

Mjuk, ljus och allra helst vit sand. Klart vatten. Gärna kokospalmer. Vi vet hur den perfekta stranden ska se ut. Men räcker det att den är bildskön för att den ska vara skön att vara på? Vagabond har utsett sina strandfavoriter.

Restips

Åter till Khao Lak

Nästan fyra år har passerat sedan tsunamin. Khao Lak är åter ett grönskande semesterparadis med doft av jasmin och smekande vågor. Men minnet av katastrofen är påtagligt.

Restips

Tillbaka till Thailand

Tillbaka till landet i våra hjärtan. Till det smaragdgröna vattnet. Till stränderna som en gång sargades så svårt. Bodil Sjöström har rest i tsunamins spår i södra Thailand. Phuket hämtar sig, Khao Lak är en spökstad och Phi Phi Don behöver tid.

Restips

Khao Lak – en spökstad

Khao Lak. Jag har funderat i dagar på hur jag ska beskriva det jag sett. Som om kriget dragit fram. En spökstad. Döden ligger som ett mögligt täcke över bukten. Skriken ligger kvar i luften. Jag har aldrig sett något liknande.

Restips

Thailands stränder efter tsunamin

Frågorna om Thailand är många. Går det att resa till Phuket? Hur ser det ut i Khao Lak? Kommer Phi Phi Island någonsin att återhämta sig. Vagabonds chefredaktör Bodil Sjöström har precis kommit hem från en rundresa i södra Thailand. Här är hennes rapport.

Scroll to Top