Krakow

Polen

48 timmar i Kraków – två dygn med judisk kultur och klassisk musik

Krakow är kanske Europas bäst bevarade medeltidstad. Här njuter du av källarvalv, slitna 1800-talsfasader, mustig öl, surkålspiroger, klassiska pianokonserter och återupplivad polsk-judisk kultur.

Polen

Krakows bästa lyxhotell

Letar ni femstjärnigt boende i polska Krakow? Här är våra bästa tips för hotell som sätter en extra liten guldkant på weekendsemestern.

Polen

Krakows bästa hotell – under tusenlappen

En weekend till Krakow bjuder på kontraster mellan gammalt och nytt. Dessutom – lyxigt boende för förhållandevis små summor. Här kommer våra bästa tips på prisvärda hotell i Krakows historiska stadskärna.

Belize

8 drömbröllop för romantiska vagabonder

I en saltgruva i Polen, under vattenytan på Bali, i ett mayatempel i Belize eller på en glaciär i Alaska. Vi har listat åtta bröllopsdestinationer för er som inte nöjer er med traditionellt svenskt sommarbröllop.

Polen

5 dagsutflykter från Kraków

Du har strosat runt i de judiska kvarteren, kanske tagit en guidad stadsvandring och besökt den stora salumarknaden på det medeltida torget Rynek Glowny och har en dag eller två över på resan. Vad göra härnäst? Här kommer några förslag.

Polen

24 timmar i Kraków: Ett dygn i Polens mysigaste stad

Judisk kultur, argentinskt kött, överdådig chokladfrossa och polsk öl. Häng med under ett händelserikt dygn i Polens historiska huvudstad.

Polen

Polen – i sovkupé genom sagolandet

Glöm bilden av det gråa, trista öst. Bortom breda floder och snöklädda berg väntar nämligen urskog. Sedan stäpp och mytomspunna städer. Välkommen till grannlandet, sagolandet Polen.

Polen

Tidsresa i Krakow

Medeltida torg, tavlor av renässansens mästare, judisk folkmusik och moderna operor. HÙ�ng med på en kulturell tidsresa genom Krakows intensiva centrum!

Polen

Krakow – Europa tvinnas samman

En stad som kan berätta om vad som hände i Europa under 1900-talet. Mellan husen svävar en europeisk ande. Se här, viskar anden: kyrkor, synagogor, universitet, gator med rasslande spårvagnar och doften av stekt kött och potatis.

Scroll to Top