Kreta

Grekland

Därför är Kreta Europas bästa ö

Hållbara sandstränder, rimliga priser och vackert väder. När resesökmotorn Momondo granskade 70 europeiska öar utifrån 19 olika faktorer – blev vinnaren Kreta. Här är anledningarna som gör Kreta till Europas bästa ö!

Grekland

6 sevärdheter på östra Kreta

Vagabond guidar till Kretas östkust – där lugnet råder. Vi tipsar om bästa sevärdheterna, de skönaste stränderna och saker du inte får missa.

Grekland

Kreta – bortom trängseln på östkusten

Vi lämnar Chania, Heraklion och den hårdexploaterade charterkusten och styr österut. Här är det på riktigt. Maten, människorna och naturen. Eller om man så vill: Grekland när det är som bäst.

Grekland

Kreta – hitta stränderna & guldkornen

Vi lämnade charterorten Chania och åkte på upptäcktsfärd längs kusten och över bergen. På öns södra sida fann vi vad vi letade efter: gömda stränder, hisnande branter och egen frid.

Grekland

Kretas bästa stränder

Vagabonds greklandsexpert Michael Persson listar Kretas 5 bästa stränder.

Grekland

Nonstopflyg till Kreta

I sommar startas en ny reguljär direktlinje mellan Stockholm och Heraklion på Kreta i Grekland.

Grekland

Bo på bondgård på Kreta

På Kreta finns flera gårdar som hyr ut rum för turister, och alla är välkomna att delta i arbetet. Vi lämnar stranden för en stund och åker upp i bergen för att leva lantliv.

Grekland

Stränder och äventyr på Kreta

Det är när vi lämnar charterfavoriten Chania som det händer. De krokiga vägarna tar oss till undangömda badvikar och stupande branter. Till ett Kreta som känns i magen.

Australien

Världens 12 bästa stränder

Klart vatten. Vit sand. Böjda kokospalmer. De flesta har sin bild klar av hur den perfekta stranden ska se ut. Här är Vagabonds favoriter världen runt.

Restips

12 yogaresor i Europa

Att leva dekadent och frossa i fet mat på semestern är ute. Istället är det spirituell utveckling och äta organiskt som gäller. Varsågod – vi ger dig sommarens och höstens hetaste yogaresor i Europa!

Scroll to Top