Madrid

Restips

Är det här världens äldsta restaurang?

Sobrino de Botín i Madrid har mättat hungriga magar på samma plats sedan 1725. Ett faktum som har gett restaurangen titeln "Världens äldsta restaurang" av Guiness Rekordbok.

Nyhet

Nytt snabbtåg ska göra det billigare att åka mellan Barcelona och Madrid

Ett nytt snabbtåg med premiär 2019 ska ta passagerare mellan de båda städerna på tre timmar. Priset blir cirka 25 procent lägre än kostnaden för motsvarande tågbiljetter idag, skriver Lonely Planet.

Nyhet

Här öppnar Europas största konstgjorda strand

15 000 kvadratmeter vit sand och turkosblått vatten – nästan 300 kilometer från närmaste kust. 2020 är det tänkt att de första badgästerna ska kunna besöka Europas största konstgjorda strand som planeras i den spanska kommunen Alovera.

Restips

5 resmål för en lyxig spa-weekend

För dig som är van att känna dig spänd, stressad och pressad finns egentligen bara en sorts weekendresa: den som går till ett ljuvligt avkopplande spa.

Restips

8 saker du måste uppleva i Spanien innan du dör

Hur får man den ultimata spanska upplevelsen? Genom att bocka av samtliga punkter på listan nedanför så klart.

Restips

24 timmar i Madrid – ett dygn i Spaniens partystad

Madrid är en legendarisk partystad som även bjuder på konst och eleganta boulevarder. Gör dig redo för ett soligt dygn i Spaniens huvudstad!

Restips

Madrids bästa barer – 10 favoriter

Madrid är känt för att ha ett av Europas bästa nattliv. På megaklubbar som GOA och Moon dansas det till påföljande eftermiddag. Tycker man att det är lite extremt finns en djungel av barer att välja på – från traditionella ölhak till flashiga cocktailbarer.

Cypern

Vagabonds alternativa weekendresor

Vagabond struntar i de klassiska weekendresmålen och ger dig fem andra extraordinära weekendtips. Bara några timmars flyg bort finns strandliv, underbara stadstorg och spa-kurer bland vattenfall.

Restips

Fantastiska fotbollsarenor

Glöm Vångavallen, Gamla Ullevi och Idrottsparken i Norrköping. Fotboll är bäst utomlands. Här är arenorna som är värda ett besök – inte främst för fotbollen som spelas där utan för atmosfären, historien eller publiken.

Scroll to Top