Mumbai (Bombay)

Restips

Underbara indiska rundresor – hitta rutten som passar dig!

Många tror att det är svårt att resa i Indien. De har fel, fel, fel. Men att ta sig runt hela landet på en enda resa är mastigt. Bättre att ta Indien bit för bit. Här är Vagabonds Indienexpert Per J Anderssons fem favoritrutter.

USA

Redaktionens favoriter: 10 sköna takbarer

Sommaren är här och vad känns mer rätt än att sitta på en takterrass med ett glas i handen, en svalkande bris i håret och en bedårande skyline att vila ögonen på? Varsågod, vi ger dig våra favoriter bland takbarer världen över!

Indien

Slumturismen sprider sig till Delhi

Prisbelönta Reality Tours blev kända för sin slumsightseeing i miljöerna i Bombay som skildras i filmen Slumdog Millionaire. Nu börjar man med slumvandringar också i New Delhi.

Nyhet

Billigast i Mumbai, Warszawa och Kapstaden

Storstadssemester med skral reskassa. Satsa på Mumbai, Warszawa eller Kapstaden, enligt en undersökning som Pricerunner gjort.

Indien

Indiskt visum vid ankomst

Snart slipper svenskar som besöker Indien att söka om visum i förväg. Svenskar är en av de 40 nationaliteter som föreslås få automatiskt visum vid ankomst till landet.

Indien

Bombay får ny flygplats

Bombays flygplats är hårt trafikerad. Planer finns sedan länge på en ny flygplats i förorten Navi Mumbai på andra sidan bukten. Projektet har stått still på grund av segdragna marktvister. Men nu har myndigheterna och markägarna kommit överens.

Indien

Indiens 6 skönaste finhotell

Indiska hotell kan vara skitiga och förfallna. De kan också vara dyra och trista. Vi har testat sex ställen som bjuder på kunglig atmosfär, excentriska detaljer, kolonial historia och minnen av det gamla Europa.

Indien

Bollywood – bli skådis på semestern

Besöker man Mumbai är det närmast omöjligt att missa Bollywood. Världens största filmindustri har sitt fäste här och kulturen genomsyrar staden, från musikslingor på radio och mobiler till filmkändisar på klubbarna.

Indien

Slumvandra i Mumbai

Slumturism. De flesta reagerar med avsmak på ordet. Ska andra människors lidande reduceras till en turistattraktion? Men de som gått på en guidad tur genom Asiens största slum har tvingats ändra sina förutfattade meningar om att allt i slummen är elände.

Indien

Mumbai i Shantarams fotspår

Med boken Shantaram blev Mumbai hippt för en stor västerländsk publik. Vagabond stämde träff med bokens författare och bad honom att tipsa om stans bästa restauranger och barer.

Scroll to Top