Phuket

Restips

Kan färgen på din shoppingkasse avslöja om du är lätt att lura?

Om du får en röd shoppingkasse av försäljaren när du köpt något på Bali kan det betyda att du har fått betala ett alldeles för högt pris. Det menar i alla fall den vane Baliresenären Kristian Troy.

Restips

Phuket – på jakt efter paradiset

Phuket. Från fattigast till rikast. Från plåt och gummi till tropisk sedelpress i shorts och flipflops. Vi reser till Thailands största semesterö och finner inte bara den perfekta stranden, utan också en levande stad med marknader, människor och mannen som pratar med apor.

Restips

18 anledningar att resa till Phuket

Ja, förutom stranden, solen och människorna då.

Restips

Foodwalk i Phuket Town – 7 smakrika tips

Mixen av folkslag och kulturer har laddat Phuket stad med en mångfald av smaker: klassisk thaimat med tom yum khung och mild gröncurry, kinesiska influenser med hokkiennudlar och murtabak och roti från Malaysia och Indien. Några av de mest spännande smakerna hittar du på gatan eller på små, lokala hak där du äter dig mätt och lycklig för några tior.

Nyhet

Thailand: Nu införs rökförbud på flera populära stränder

För att rensa upp på stränderna införs ett rökförbud på flera populära stränder i Thailand. Bryter man mot förbudet riskerar man ett år i fängelse och/eller upp till 26 000 kronor i böter. Det enligt Bangkok Post.

Thailand

6 restauranger med det lilla extra i Thailand

Visst finns det mängder av idylliska strandhak och trendiga restauranger i Thailand, men här kommer 6 tips som är något utöver det vanliga.

Nyhet

Nu rivs de populära strandbarerna i Phuket

Ett 30-tal strandklubbar belägna på Surin beach är snart ett minne blott. I mitten av april inleddes nämligen rivningen av byggnaderna på området för att lämna plats åt ett museum tillägnat den thailändska kungen Bhumibol Adulyadej.

Nyhet

Phukets guvernör: Solstolarna är borta för alltid

Nu står det klart, solstolarna kommer inte tillbaka. Även privata solstolar förblir förbjudna – men särskilda zoner för parasoll ska tillåtas.

Grekland

Sjukt bra – 5 djursjukhus världen över

Visst är det bra att det finns människor som brinner för att det som lever ska få leva? Här är vårdinrättningarna som du önskar att det fanns fler av i världen.

Restips

49 tips i Phuket

Oavsett om du rest till Phuket en eller tio gånger tidigare lär du ha missat några av godbitarna. Phuket är trots sin ringa storlek fylld av unika smultronställen som många turister aldrig hittar till. Här är insidertipsen du inte får missa på din nästa resa.

Scroll to Top