San Francisco

Restips

San Francisco – 25 sköna favoriter

Här är sakerna du inte får missa i USA:s mest avslappnade stad, från klassiska turistaktiviteter till outforskade smultronställen.

Restips

San Francisco – i fotspåren av Summer of Love

Sex, droger och rock'n'roll. 50 år har gått sedan världens epicentrum utgjordes av några slitna kvarter i San Francisco. En intensiv period som kom att förändra Kalifornien, Amerika och kanske resten av världen för alltid. Följ med till staden där hippieeran började – för en resa i både tid och rum.

Restips

12 gratis saker att göra i San Francisco

San Francisco är en av USA:s charmigaste storstäder. Förutom att prisnivån redan är lägre än i till exempel New York och Miami, så finns det dessutom gott om gratisnöjen i "Fog City". Här har vi listat ett urval.

Nyhet

Här är världens bästa bar

New York, London och nu även Stockholm – här finns världens bästa barer.

Nyhet

Hela listan: Här är världens 50 bästa barer

Vill du ha drinkar i världsklass ska du bege dig till London. Det enligt tidningen Drinks International som har listat världens 50 bästa barer 2015.

Nyhet

San Francisco förbjöd plastflaskor

San Francisco blev i förra veckan världens första storstad med förbud mot försäljning av vatten i engångsflaskor av plast.

Restips

Highway 1. Med bil från Los Angeles till San Francisco

Highway 1 längs Kaliforniens kust. En av de klassiska amerikanska bilrutterna. Vi tog bilen från LA till San Francisco. Suffletten nerfälld, Stilla havet till vänster och solsken i blick.

Restips

24 timmar i San Francisco

Världens brantaste backar och USA:s bästa burritos. Två anledningar till att besöka San Francisco, men det finns många fler.

Grönland

Karin tipsar om resmål 2009

Karin Wallén, 35 år och reporter på Vagabond ger sina bästa resmålstips för 2009.

Irland

Fem väg­sträckor med kalasvy

Vägen är inte bara en transportsträcka. I vissa fall är den bättre än ­själva ­resmålet. Kör sakta, titta och njut.

Scroll to Top