Sardinien

Italien

10 guldkorn på Sardinien

En av Medelhavets skönaste öar, med några av Europas vackraste stränder. Kanske tycks ön stor vid en första anblick. Men du kan hinna med många väldigt olika upplevelser under en veckas rundresa.

Italien

Italiensk strand inför badavgift – “en bit av himmeln” ska kosta

Snart måste besökare betala för att njuta av en av Sardiniens vackraste stränder – La Pelosa. Detta för att myndigheterna ska ha råd att ta hand om strandens ekosystem och minska antalet gäster.

Italien

Sand som stulits av turister läggs tillbaka på Sardiniens stränder

Turister på Sardinien har tyckt att sanden på stränderna är så oemotstÙ�ndlig att man valt att packa ner lite i bagaget inför hemresan. Men nu ska sanden som beslagtagits tillbaka där den hör hemma – på den italienska öns idylliska kustlinje.

Restips

Guide till sydöstra Sardinien

Ska du resa till Sardinien? Läs Vagabonds guide till Medelhavets näst största ö.

Restips

Sydöstra Sardinien – en medelhavsdröm

Med Smaragdkusten i ryggen cabbar vi ner och kör söderut. Mot oexploaterade stränder, turkost hav och Sardiniens eget Sahara.

Italien

Vandra i Europa – 8 sköna dagsturer

Sardinien, Menorca eller kanske Turkiet? Europa har många härliga vandringar även för dig som enbart vill gå över dagen. Varva motion med bad i ljummet hav. Här är åtta vackra dagsturer när du tröttnat på stranden!

Grekland

Här kan du tvingas böta tusentals kronor – om du tar med dig sand från stranden

Brukar du samla in sand eller plocka med dig en len sten från stranden som en gratis souvenir att ta med dig hem? Gör inte det! På flera platser är det olagligt, och det kan dessutom leda till dryga böter. Dessutom riskerar du att skada den lokala miljön.

Italien

Sardiniens bästa hotell – från lyx till budget

Kristallklart vatten och sammetslena stränder. Semesterdrömmen Sardinien är populär både bland barnfamiljer och lyxlirare. Här har vi listat några av den stora öns bästa hotell.

Italien

Sardinien: 24 tips som du inte vill missa innan du reser hit

Makalösa stränder, gnistrande kristallklart vatten och italiensk mat är en trio som är svår att slå. Lägg till charmiga bergsbyar och dramatisk natur – Medelhavets näst största ö är ett resmål som är svårt att bli besviken på.

Frankrike

Korsika vs Sardinien – vem vinner öarnas kamp?

Det tar bara en halvtimme med båt från franska Korsika till italienska Sardinien. Två populära ­medelhavsöar som i alla fall på ytan har mycket gemensamt. Men vem tar hem spelet?

Scroll to Top