Zanzibar

Japan

7 härliga hotell – som flyter på vattnet

Låt dig vaggas till söms av vågornas stillsamma kluckande. Här är sex unika hotell som ger en ny innebörd till ordet "havsutsikt".

Restips

Excentrisk lyx på Zanzibar

Afrikas coolaste hotell ligger på Zanzibar. Det är förresten inte bara ett hotell, det är en såpopera också. Här är den osannolika historien om en hotellhemlighet i Stone Town.

Restips

Zanzibar – Afrikas strandparadis

Turista med gott samvete. Hotellen på Zanzibars sydvästkust ger tillbaka till byarna. Och på ekoön Chumbe återvinns allt.

Aruba

Världens 15 bästa stränder

Mjuk, ljus och allra helst vit sand. Klart vatten. Gärna kokospalmer. Vi vet hur den perfekta stranden ska se ut. Men räcker det att den är bildskön för att den ska vara skön att vara på? Vagabond har utsett sina strandfavoriter.

Australien

Världens 12 bästa stränder

Klart vatten. Vit sand. Böjda kokospalmer. De flesta har sin bild klar av hur den perfekta stranden ska se ut. Här är Vagabonds favoriter världen runt.

Australien

Världens tio finaste stränder

Brittiska tidningen The Guardian har listat världens tio bästa stränder. Bland de absolut finaste finns både brasilianska cityplayor, exotiska stillahavsöar och skotska atlantstränder.

Restips

Kryddstarka Zanzibar

Zanzibar lockar med fagra sandstränder, trådsmala kokospalmer och ett mintgrönt hav. Men kryddön smakar både salt och surt.

Restips

Zanzibar- ett flytande paradis

Jag tänker mig Zanzibar som curry. En blandning av färger, smaker och influenser. Koriander, ingefära och kummin. Portugisiskt, arabiskt och afrikanskt. Allting samlat på en liten flotte i Indiska oceanen. Ett flytande paradis med stränder åt alla håll.

Scroll to Top