Annons
Annons
Alicante i Spanien blir allt mer populär bland svenskar. Foto: Thinkstock.

Alicante i Spanien blir allt mer populär bland svenskar. Foto: Thinkstock.

Nyhet

Udda resmål som ökar mest

Är du en sådan som undviker saker som är alltför populära? Som letar efter det udda och smala. Här är tio-i-topp-listan för dig.

Text: Per J Andersson • 2015-04-21 Uppdaterad 2015-04-21

– Det finns de som undviker de allra största turistmålen, där de känner sig som en i mängden. Därför finns ett stort intresse för lite mindre resmål, som exempelvis Menorca och Skiathos, där det inte är lika stor risk att springa på sin granne på stranden, säger Karin Starkman Ahlstedt på Ticket Privatresorsom, som satt samman en tio-i-topplista med destinationer som inte finns med på resebyråns vanliga topplistan, men som procentuellt sett ökar mest i sommar.

Nu handlar det i och för sig inte bara om särskilt udda destinationer. Allra mest har nämligen bokningarna ökat till Alicante, känt för sina milslånga vita stränder och närheten till Spaniens tredje största stad, Valencia.

Andra bubblare på listan som procentuellt sett ökar mest i sommar är öar som Sardinien, Skiathos och Menorca. Den sistnämnda vägrar ltillåta den massturism som grannen Mallorca fått – och utnämndes 1993 till ett av Unescos biosfÙ�rreservat. Det innebär att speciell hänsyn till miljön måste tas på ön.

Att Beirut och Ankara finns med på topplistan beror på att det etniska resandet, med familjer som återvänder på semester till sina gamla hemländer, har ökat starkt just till dessa städer.

Ökar mest i sommar

(procentuell ökning jämfört med förra året inom parentes)

  1. Alicante (14)
  2. Beirut (39)
  3. Sardinien (41)
  4. Ankara (43)
  5. Miami (21)
  6. Orlando (36)
  7. Menorca (40)
  8. Florens (47)
  9. Skiathos (46)
  10. Venedig (23)

Källa Ticket Privatresor. På listan återfinns de resmål som ökar mest av de 50 största resmålen. Bokningar av alla typer av resor fram till 13 april, avresa 1 maj – 30 oktober.

Du som läste det här kanske också är intresserad av:

 


Text: Per J Andersson • 2015-04-21
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top