1340554.jpg

Restips

Blev satt bredvid tjock passagerare – stämmer flygbolaget

Efter en 9-timmars lång flygresa med Emirates kräver Giorgio Destro ersättning från flygbolaget på 27 000 kronor. På grund av en överviktig medpassagerare blev resan olidlig, menar han.

Text: Johanna Jackson • 2016-09-26 Uppdaterad 2021-06-23

Giorgio Destro från italienska Padua arbetar som advokat och skulle flyga mellan Kapstaden och Dubai. När han gick ombord på flygplanet upptäckte han att han fått en grovt överviktig man som stolsgranne, skriver Expressen och hänvisar till Daily Mail.

Blev satt bredvid tjock passagerare – stämmer flygbolaget
Giorgio Destro tog en selfie som bevis till rätten.

Han frågade först personalen om han fick byta plats men fick höra att det var fullsatt.  

– I nio timmar fick jag stå i gången, sitta i kabinpersonalens egna stolar när de var lediga och mot slutet finna mig i att lida av det utrymme som fanns kvar från passageraren bredvid mig, säger advokaten till tidningen Mattino Padova enligt Daily Mail. 

Nu kräver han ersättning från flygbolaget på en summa som motsvarar 27 000 kronor. Kravet ska täcka både pengar för biljetten och för lidande. 

Stämningen ska hanteras i rätten i Padua den 20 oktober. Emirates har valt att inte kommentera och hänvisar till att det är ett pågående rÙ?ttsfall. 

Blev satt bredvid tjock passagerare – stämmer flygbolaget
Emirates har avböjt att kommentera då målet är ett pågående rättsfall. Foto: Istock.

Det är inte den första gången som passagerare stämmer flygbolag för att de hamnat bredvid stora stolsgrannar, enligt Daily Mail.

Förra året stämde en australiensk man flygbolaget Etihad då han påstod att han ådragit sig ryggskador efter att ha blivit placerad bredvid en överviktig man. Då försökte Etihad, utan framgång, att få stämningen ogiltigförklarad. Målet togs upp i rätten men utgången blev dock aldrig offentliggjord utan parterna gjorde upp i godo. 

Kastades av planet – på grund av sin vikt

20 tips för att överleva en långflygning

Semesterrätt för dummies – 9 vanliga frågor


Text: Johanna Jackson • 2016-09-26
Restips

Scroll to Top