Annons
Annons

1089576.jpg

Nyhet

Flygbolaget ska börja väga resenärer innan boarding

Väga väskan, visst. Men hur ser du på att själv ställa dig på vågen innan du går ombord planet? Bokar du en resa med flygbolaget Uzbekistan Airways har du inget val i vilket fall som helst – flygbolaget meddelade nämligen nyligen att de ska börja väga sina passagerare som en säkerhetsåtgärd.

Text: Johanna Jackson • 2015-08-13 Uppdaterad 2015-08-13

Flygbolaget har meddelat att man kommer börja väga sina passagerare som en säkerhetsåtgärd och för att registrera den genomsnittliga vikten av passagerare och handbagage.

Relaterat: Tvingades sitta bredvid överviktig man på flyget – stämmer flygbolaget

Först vägs handbagaget och sedan ska alla passagerare få stiga upp på en specialbyggd våg vid respektive gate.

Anledningen till detta är att den internationella flygbranschorganisationen IATA kräver att flygbolag genomför rutiner för att utvärdera bagage- och passagerarvikt innan flygning, det skriver Uzbekistan Airways i ett uttalande. 

Flygbolaget är dock inte det första bolaget som väger sina passagerare. 2013 blev Samoa Air det första flygbolaget att ta betalt per kilo.

Så långt går inte Uzbekistan Airways i nuläget, och det är ännu oklart vad som kommer hända om bolaget noterar övervikt på planen.

Och de som planerar att flyga med det uzbekiska flygbolaget, men inte vill dela med sig av sin vikt kan pusta ut – flygbolaget understryker att passagerarnas vikt inte kommer att offentliggöras, utan bara kommer att synas för flygplatspersonalen. 

Källa: telegraph.co.uk

Läs även: 


Text: Johanna Jackson • 2015-08-13
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top