• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här är lyxplanet som låter dig fira nyår två gånger

  Kan du inte få nog av nyårsfester? Genom att flyga "tillbaka" i tiden erbjuder ett privatjetbolag jetsetters att fira in det nya året två gånger. Men smakar det så kostar det. En biljett är inte billig.

  Här är lyxplanet som låter dig fira nyår två gånger
  Fira nyår två gånger om. Foto: Istock.

  Företaget som har tagit fram den speciella resan heter PrivateFly och färden kommer att gå med ett flygplan av modellen G650 från Sydney till Los Angeles.

  Vid klockan 02.00 avgår det 18-sitsiga planet från Sydney till Los Angeles som ligger 19 timmar efter Sydney. Väl uppe på marschhöjd kan passagerare festa till det med gourmetmat och bubbel innan landningen i La La Land som är beräknad till 19.00 lokal tid. Gott om tid för att göra sig ordning till nästa fest alltså.

  Prislapp på kalaset då? 191 000 dollar för hela planet eller cirka 10 600 dollar per person (om planet är fullsatt). Det motsvarar cirka 1,76 miljoner kronor respektive 98 000 kronor. 

  Färden går med ett G650. Foto: Privatefly.

  Men man behöver ju faktiskt inte vara miljonär för att fira nyår två gånger. Det finns flera exempel på hur man kan använda tidszonerna till sin fördel. I praktiken gäller det ju bara att stå på rätt sida av gränsen till en tidzon och sen bege sig över till andra sidan efter att klockan slagit midnatt. 

  Bland annat kan man packa väskan och bege sig norrut till den svensk-finska gränsen till Sveriges nordligaste tätort Karesuando. På andra sidan av en å hittar du systersamhället Kaaresuvanto. Finland ligger en timme före Sverige i tid så om man vill kan man skåla in nyåret i Kaaresuvanto, promenera över ån och fira en gång till i Karesuando en timme senare. 

  Källor: cnn.com/telegraph.co.uk

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!