• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här kan du susa runt i go-karts som i tv-spelet Mario Kart

  Har du alltid velat utmana dina kompisar på ett vindlande race à la Mario Kart? I Branson, Missouri, kan du göra verklighet av fantasin.

  Här kan du susa runt i go-karts som i tv-spelet Mario Kart
  Foto: Branson Tracks/Instagram

  Gokart-parken Branson Tracks har inga officiella till kopplingar med det kultförklarade Nintendo-spelet. Men den är förmodligen det närmaste man kan komma i den tredimensionella sfären.

  Foto: Branson Tracks/Instagram

  Här kan besökare nämligen brumma omkring i färgglada minibilar på totalt 14 skruvade banor som går upp och ner och runt i flera olika höjdnivåer. 

  Foto: Branson Tracks/Instagram

  Under 2018 öppnar dessutom en liknande bana upp i nöjesdistriktet Clifton Hill vid den kanadensiska sidan av Niagarafallen. "Niagara Speedway" kommer vara den största attraktionen av sitt slag i Nordamerika och kommer bland annat att inkludera ett fyra våningar högt korkskruvssegment. Något som Aftonbladet skrivit om.

  Konceptbild Clifton Hill.

  Det finns dock en stor skillnad, konstaterar tidningen, på de verkliga racerbanorna är element som eldbollar och supersvampar inte tillåtna. 

  Foto: Mariicar.com/Instagram

  Även i Japan – Nintendos hemland – kan Mario Kart-fantaster förverkliga sina barndomsdrömmar. Sightseeingturen MariCar låter dig klä ut dig i din favoritkostym från spelet (tillhandahålls av företaget) och sedan köra omkring på Tokyos myllrande och neonlysande gator. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!