• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här öppnar Europas största konstgjorda strand

  15 000 kvadratmeter vit sand och turkosblått vatten – nästan 300 kilometer från närmaste kust. 2020 är det tänkt att de första badgästerna ska kunna besöka Europas största konstgjorda strand som planeras i den spanska kommunen Alovera.

  Här öppnar Europas största konstgjorda strand
  Så här kommer anläggningen se ut. Bilder: Grupo Rayet

  För turister som semestrar i Madrid finns få badmöjligheter. Närmaste kust ligger drygt 300 kilometer bort via fågelvägen, så därför har Madridbor hittills fått nöja sig med att bada i pool, eller köra, alternativt flyga för en skön dag på stranden.  

  Men om bara tre år kommer det finnas ytterligare ett alternativ för den som befinner sig i krokarna och vill tillbringa några avslappnande timmar på playan. Då är nämligen planen att "Alovera Beach" ska öppna.

  Sjön och stranden som konstrueras av Grupo Rayet och den chilenska firman Crystal Lagoons, som även skapat världens största swimmingpool beräknas ta emot en kvarts miljon besökare om året. Förutom att glassa på stranden eller bada i sjön kommer gäster även kunna roa sig med vattensporter och besöka barer och restauranger.

  Enligt den spanska tidningen Elmundo kommer en entrébiljett gå loss på 10 euro per person, cirka 100 kronor.  

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!