Annons
Annons
Ni vet det där irriterande höga priset på flaskvatten man måste betala på flygplatserna? Det kan snart komma att förändras. Foto: Thinkstock.

Ni vet det där irriterande höga priset på flaskvatten man måste betala på flygplatserna? Det kan snart komma att förändras. Foto: Thinkstock.

Nyhet

EU:s krav: Sänk priset på flaskvattnet i avgångshallarna

Flaskvattnet på flygplatser måste bli billigare. Det kräver EU-kommissionen som nu för samtal om frågan med Europas flygplatser.

Text: Johanna Jackson • 2015-12-29 Uppdaterad 2021-06-23

Vatten på flaskor på flygplatser kan ju vara skamligt dyra och att ta med sig eget köpevatten är uteslutet på grund av flygsäkerhetsregler. Och om man inte vill fylla på en tom vattenflaska som man tar med sig in i avgångshallen kan det bli en dyr historia att släcka törsten. Men detta kan komma att ändras.

EU-kommissionen har nämligen tröttnat på de höga priserna och kräver förändring, skriver SVT och hänvisar till tyska Welt am Sontag.

Hela 126 flygplatser, som tillsammans står för ungefär 50 procent av flygtrafiken i Europa, har sagt att de kan vara villiga att sänka priset och erbjuda vatten på flaska i avgångshallen för en euro, vilket motsvarar cirka nio kronor.   

Enligt transportkommissionären Violeta Bulc är målet att samtliga flygplatser ska sänka priserna lika mycket. 

Här är flygplatsölen dyrast i Europa

Här är världens otrevligaste städer

Därför ska du inte publicera foton på ditt boardingkort på internet

Kan man dricka kranvattnet i…?


Text: Johanna Jackson • 2015-12-29
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen