• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Fulla piloter greps innan planet skulle lyfta

  Air Transat-planet med drygt 250 passagerare skulle flyga från Skottland till Kanada. Men innan planet var på väg att lyfta greps två av piloterna av polis då besättningen misstänkte att de var berusade.

  Fulla piloter greps innan planet skulle lyfta
  Besättningen på flygplanet fattade misstanke och slog larm. Foto: Istock.

  De två piloterna, 37 och 39 år gamla greps av polis på Glasgows flygplats i måndags.

  Passagerarna var redan ombord och besättningen förberedde för take-off när medlemmar ur personalen fattade misstanke och slog larm.

  Enligt The Telegraph arresterades piloterna som nu väntar åtal. I samband med händelsen ska de även ha uppträtt hotfullt och aggressivt. 

  Air Transat är verksamt i 25 länder. Foto: Jean-Philippe Boulet via Wikimedia.

  Planet ställdes in och passagerarna fick spendera natten på hotell innan flighten lyfte nästa dag, då 22 timmar försenat. 

  På sociala medier har vissa av de drabbade uttryckt sitt missnöje för vad de anser vara bristande information från flygbolaget. Enligt uppgifter till The Telegraph ska passagerarna ursprungligen ha fått höra att planet inte kunde lyfta på grund av "operativa skäl." Andra är bara glada för att piloterna upptäcktes i tid. 

  Flygbolaget har bekräftat händelsen men avböjer vidare kommentarer.   

  "Vi kommer att invänta resultaten av förundersökning och rättsliga förfaranden innan vi kommenterar ärendet ytterligare", uppgav en talesperson för Air Transat enligt Metro.uk.co.

  Gilla Vagabond på Facebook för fler resenyheter i ditt flöde.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!