Annons
Annons
Öar i Papua med blått och turkosa hav runtom

Följ med på en expedition till Papua och naturens osannolika mångfald. Foto: Staffan Widstrand

Indonesien

Fotobok: Upptäck tropisk vildmark i Papua

Naturfotograferna Magnus Lundgren och Staffan Widstrand har vunnit det prestigefyllda priset ”Årets Pandabok 2022” med fotoboken om västra Papua i Indonesien.

Text: Karin Wimark & Helle Kikerpuu • 2021-12-11 Uppdaterad 2021-12-10

Följ med på en upptäcktsresa till tropiska vildmarker i västligaste Papua, Indonesien. Fotoboken Papua – bland paradisfåglar och djävulsrockor tar dig med till ett av jordens sista orörda hörn där man lyckats bevarat en biologisk mångfald. Genom färgstarka bilder och inspirerande texter delar fotograferna och författarna Staffan Widstrand och Magnus Lundgren med sig av sina resor till Västpapuas unika områden och paradisiska öar.

Raja Ampat, Triton Bay och Cenderawasih sägs ha högst marinbiologisk mångfald i världen och brukar kallas för ”Havens Amazonas”.

– Människorna som levt här i tusentals år har lämnat mycket lätta fotavtryck. Här ser vi hur medvetet naturskydd kan öka naturens värde, säger författarna.

Papua – bland paradisfåglar och djävulsrockor finns på nätbokhandlar för 270 kr.

Foto: Magnus Lundgren
Många av världens 39 paradisfåglar finns i Västpapua. Foto: Staffan Widstrand
Havets mäktiga varelser finns att upptäcka kring Papua. Foto: Magnus Lundgren
Jättemantor svävar förbi.  Foto: Magnus Lundgren
Under ytan runt västligaste Papua. Foto: Magnus Lundgren

Årets Pandabok

Årets Pandabok är ett svenskt litterärt och fotografiskt pris som har delats ut av Världsnaturfonden WWF sedan år 1972. Fotoboken Papua – bland paradisfåglar och djävulsrockor utnämndes till Årets Pandabok 2022 som ett viktigt vittnesmål om en hållbar väg framåt.

Fotograferna/författarna

Staffan Widstrand är National Geographic Explorer , naturfotograf, författare och föreläsare. Enligt Outdoor Photography Magazine en av världens mest inflytelserika naturfotografer. Författare även till 2018 års Pandabok Ett vildare liv och 17 andra böcker på 9 språk. Medlem i Naturfotograferna/N och mångfaldig prisvinnare i de största internationella naturfototävlingarna.  

Magnus Lundgren är naturfotograf, författare och föreläsare. En av världens främsta undervattensfotografer, specialiserad på olika typer av akvatiska miljöer. Mångfaldig prisvinnare i de största internationella naturfototävlingarna. Senaste böcker; 2018 års Pandabok Ett vildare liv och Europas vilda vatten utgiven av NatGeo Verlag. Medlem i Naturfotograferna/N.


Text: Karin Wimark & Helle Kikerpuu • 2021-12-11
IndonesienDjur & natur

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top