Annons
Annons
Japansk onsenby på kvällen med snö som faller

Res till Japan på vintern och upptäck landets skidåkning och onsen. Foto: GettyImages/Suttipong Sutiratanachai

Japan

Vinter i Japan – perfekt för skidåkning och heta källor

Passa på att upptäcka Japan på vintern. Då är det skidåkning, snöfestivaler och heta källor som gäller.

Text: Helle Kikerpuu • 2021-11-30 Uppdaterad 2021-12-13

Enligt tidningen National Geographic får man inte missa att besöka Hokkaido nästa år. Den japanska ön i norr har hamnat på tidningens topplista över resmål under 2022.

Bland skidentusiaster är Japan och Hokkaido känt för att ha några av världens bästa skidområden. Den lätta och torra pudersnön – eller JAPOW (japanskt puder) som inbitna skidentusiaster kallar den – skapar perfekta skidförhållanden. Här finns allt för den ovana skidåkaren och vill man så kan man styra undan från de mest populära skidbackarna för en mer genuin skidupplevelse.

Missa inte heller Sapporos snöfestival. Det är ett av de mest kända årliga vinterevenemangen i Japan och festivalen äger rum på tre olika ställen: Odori, Susukino och Tsudome. Här kan man uppleva allt från enorma snö- och isskulpturer till Hokkaidos specialiteter.

Samtidigt är årstiden perfekt för den som vill uppleva landets varma källor. Det finns omrking 3000 onsenbyar i Japan, längre ner listar vi tre stycken, plus ett hedersomnämnande som bara är för bra för att missa.

Bli inspirerad!

3 onsen för afterski

Jozankei Onsen

Jozankei är en av de mest populära onsen-orterna i Hokkaido. En munk vid namn Miizumi Jozan upptäckte det helande hälsosamma källvattnet år 1866 och öppnade ett spa vid Toyohira-flodens övre del. Hit tog han sedan sjuka och skadade för att tillfriskna och med tiden spreds sig det goda ryktet vidare.   

Nyuto Onsenkyo

Vid foten av Akitas Mt. Nyuto i Towada-Hachimantai National Park ligger sju varma källor utspridda över området, även kända under det gemensamma namnet Nyuto Onsenkyo. Den äldsta fjällstugan i området, Tsuru no Yu, har existerat i över 300 år. Platsen är extra vacker vintertid när ett vitt snötäcke vilar över området.  

Manza Onsen

Manza Onsen ligger 1800 meter över havet och är en av Japans mest kända varma källor belägna på hög höjd. Härifrån kan man njuta av storslagen utsikt över vinterlandskapet. Inte långt därifrån ligger Manza Onsen Ski Resort, med möjlighet till skidåkning och andra snöaktiviteter.

Hedersomnämnande: Ginzan Onsen

Har man sett Spirited Away vill man ju inget annat än att uppleva en magisk onsen-ort. Och Ginzan Onsen är väl ett av de närmsta man kommer. När tjocka snöflingor faller från himlen och lamporna kastar sina gyllene sken mot trähusen är det som att kliva in i ett sagoland. Ett slags Sprited Away möter Narnia. Längs med floden finns traditionella värdhus, så kallade ryokan.

En snöig onsen-by, Ginzen! Foto: GettyImages/DoctorEgg


Text: Helle Kikerpuu • 2021-11-30
JapanVinterresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen