Annons
Annons
Skulle du våga ta en tur? Foto: South China Morning Post

Skulle du våga ta en tur? Foto: South China Morning Post

Kina

Ny svindlande karusell i Kina – inget för höjdrädda!

Visst kan man längta ut i världen för att se nya saker – men Kinas nya turistattraktion är kanske inget för den som är rädd för höjder eller tvivlar på karusellers säkerhet. Då njuter man nog inte!

Text: Helle Kikerpuu • 2020-09-29 Uppdaterad 2022-09-12

En turistattraktion med två jättestatyer, som ser ut att blåsa slängkyssar till varandra, har . Karusellen, som ligger 1 000 meter upp på en klippa i Chongqing i sydvästra Kina, föreställer en man och kvinna som håller i varsitt roterande observationsdäck. När de båda statyerna börjar rotera över klippkanten få åskådarna en 360-graders vy över bergskedjor och dalar.

Inga säkerhetsbälten

Det finns inga säten, säkerhetsbälten eller säkerhetssele under hela resan – bara ett staket utmed däckets kant. Man är således fri att flytta sig runt på observationsdäcket under hela turen när karusellen börjar röra på sig.

Idén är från en mytisk kärlekshistoria om två älskare. När paret når höjden av sin kärlek står båda statyerna rätt upp, ser ut att kyssas, varpå de två roterande observationsdäcken hamnar sida vid sida högst upp.

Reaktionerna har redan börjar strömma in. En del skulle aldrig sätta sin fot i de roterande observationsdäcken, medan andra knappt kan vänta. En del tycker att statyerna är fula medan andra prisar designen.

Smaken är som bekant delad. Vad tycker du?

Quiz: Testa dina kunskaper om Kina

Udda resmål: Tusentals kors lockar pilgrimer och turister till Litauen

Paris coolaste konstupplevelse


Text: Helle Kikerpuu • 2020-09-29
KinaNyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top