Annons
Annons
Namn: Malin Forsberg. Kommer från: Eskilstuna. Bor nu: Köpenhamn. Yrke: Journalist

Namn: Malin Forsberg. Kommer från: Eskilstuna. Bor nu: Köpenhamn. Yrke: Journalist

Danmark

Vagabonds nya bloggare delar med sig av guldkorn från Köpenhamn

Malin Forsberg, 36, är den senaste i Vagabonds välberesta bloggarskara. För sju år sedan blev hon förälskad i Köpenhamn och nyligen tog hon steget och flyttade dit. På bloggen A Copenhagen Story kommer hon att dela med sig av sina favoriter från staden.

Text: Johanna Jackson • 2016-10-31 Uppdaterad 2021-06-23
Annons

Välkommen som bloggare på Vagabond.se! Vad kommer vi att få läsa om?

– Jag tänker skriva om mitt Köpenhamn, det blir högt och lågt – allt som jag tycker är kul, bra och intressant. Jag vill inte att mina läsare ska bli besvikna när de kommer till ett ställe och känna “det här blir man ju inte mätt på” eller “oj det här var ju skitdyrt”.  Emellanåt kommer jag även intervjua inspirerande personer som bor här. Och förstås kommer det att bli en del tips om andra delar av Danmark och världen också. 

Hur kommer det sig att du hamnade i Köpenhamn?

– Det såddes ett frö för sju år sen. Jag var där ensam och strosade runt i Vesterbro och Frederiksberg och kände så starkt att jag ville stanna kvar, bara flytta in i en lägenhet bums. Det gjorde jag inte. Men några år senare hyrde jag ut mitt boende i Stockholm och började plugga på Författarskolan i Lund. Jag var ofta i Köpenhamn, träffade en dansk kille och blev ännu mer förälskad i stan. Och till slut bestämde jag mig för att fixa en lya här.

Vad är den största skillnaden mellan att bo i Stockholm och i Köpenhamn?

– I Köpenhamn bor folk i kollektiv tills de är 40 för att det är så himla dyrt och svårt att hitta boende. Jag har haft tur. Men i övrigt, skulle jag säga att det är ett mycket lugnare tempo, gladare stämning och en större mix av folk, väldigt mycket expats och generellt en mer internationell känsla. Men samtidigt jäkligt danskt. Även om det finns mängder med häftiga och nydanande krogar håller man hårt på hygge, och traditioner och att bylivet ska vara till för alla – även familjer och pensionärer. Det gillar jag. Det ligger i stadens natur och arkitektur att den är gjord för att umgås och trivas i.

Vagabonds nya bloggare delar med sig av guldkorn från Köpenhamn
Malin på saluhallen Torvehallerne. Foto: Privat.

Har du rest mycket förut?

– Jag bodde i Los Angeles och jobbade i en period där i fjol, jag älskar USA och skulle vilja hinna se mycket mer av det landet. Mexiko är en annan favorit där jag varit flera gånger.

Vilket är ditt bästa reseminne?

– Det som ligger närmast i tiden är en roadtrip i Kalifornien med min kompis förra året. Jag hade precis tagit körkort och kände mig så cool och fri och blev helt golvad av den makalösa naturen. Det var otrolig kul.

Och ditt sämsta?

­– När vi blev stoppade av maskerade män med k-pister i djungeln mitt i natten i Mexiko. Det var inte kul.  Som svensk kissar man ju på sig. De ville att vi skulle gå ut ur bilen, men vi satt kvar. Det visade sig till slut vara “knarkpoliser” som ville söka igenom vår bil. Och eftersom vi inte hade något så lät de oss tack och lov åka vidare.

Vilken är den bästa tiden att resa till Köpenhamn, enligt dig?

­– Sommaren helt klart. Det är så himla lätt att trivas här då. Till skillnad från många andra så älskar jag att hänga i Nyhavn och numera kan man bada från Kvæsthusbroen, eller knalla över till Street food market och hänga. Amager Strand är ett måste att besöka, lite som Köpenhamns Venice Beach. Det är så lyxigt att det finns en strand så nära stan med jättefina gångstråk bland sanddyner och en strandpromenad där folk skejtar och åker rullskridskor. 

Vagabonds nya bloggare delar med sig av guldkorn från Köpenhamn
Goda pizzor på Neighbourhood. Foto: Neighbourhood.

Malin tipsar: 3 smultronställen i Köpenhamn 

1. Neighbourhood på Istedgade

De har världens godaste pizzor och fräscha organiska drinkar. 
neighbourhood.dk

2. La Banchina

Det här stället har hajpats rejält, MEN det är värt hajpen. Extremt mysigt kafé vid vattnet på Refshaløen. Fin miljö, gott kaffe, trevlig personal och man får låna bastun gratis och hoppa i plurret. Så himla bra.
http://www.labanchina.dk

3. Mormors

Ett knasigt kafé, nära Amalienborg, som jag går till när jag får USA-cravings. Det är som att tiden stått stilla här. De spelar härlig gammal musik och det hänger dockor i taket och kaffet serveras i jättekoppar.    
mormors.dk

Läs bloggen: A Copenhagen Story

Köpenhamns 7 bästa vinbarer

9 heta designhostels i Europa som vi vill bo på just nu


Text: Johanna Jackson • 2016-10-31
DanmarkKöpenhamn

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top