Annons
Annons
Sara Pettersson

Sara Pettersson

Australien

5 x Nudistresor

Två fördelar med nakensemester: ditt bagage blir lättare och du undviker störande vita ränder på kroppen! Vagabond tipsar om fem resor långt bort från textilfolket.

Text: Sara Pettersson • 2010-12-29 Uppdaterad 2010-12-29

1 München, Tyskland

Naturisternas hemland som redan vid sekelskiftet 1900 kämpade för människans rätt att icke klä sig för att komma närmare naturen. I Engelska parken i München samlas varje sommar såväl lättklädda semester­firare som kostymklädda kontorsnissar som stressar dit över lunchen. Väl där åker kläderna av för en stund i gröngräset där solen kan värma varenda mikroskopisk del av kroppen.

2 Maslin Beach, Australien

Södra sidan av Maslin Beach utanför Adelaide är Australiens första officiella nudiststrand. Här firas traditionellt glädjen över att få vara naken med Nude Beach Olympics. Grenarna skiljer sig något från den sedvanliga olympiaden. Här tävlas det i dragkamp, strandlöpning, tre-bens-lopp och snyggast rumpa. Priset är en medalj att stoltsera med, om det inte känns för påklätt.

3 Valalta, Kroatien

Valalta utanför staden Rovinj är en av världens största naturistanläggningar med plats för 11 000 personer. På den fem kilometer långa stranden finns bara en regel: inga kläder på. Bryter du mot detta förbud kastar vakterna ut dig. Utöver sol och bad finns allt du behöver på anläggningen: butiker och aktiviteter som volleyboll, fotboll, tennis och gymnastik för den som inte bara vill ligga på latsidan.

4 Le Porge, Frankrike

På la Jenny i franska staden Le Porge nära Bordeaux kan du skaffa dig en heltäckande bränna samtidigt som du övar på din golfsving. La Jenny är nämligen Europas enda golf­bana där klädkoden styrs av naturister. Här finns en sex­hålsbana med vattenhinder, stor green och en driving range för 30 personer. Se bara till att vara försiktig med svingande klubbor och vilka bollar du ska slå på.

5 Helsingfors, Finland

Detta bastuälskande folk älskar inte bara värme, utan även extrem kyla. Vill du utmana din kropp ordentligt ska du åka till Rastila Camping utanför Helsingfors, vintertid. Här kan du trotsa allt vettigt förnuft och hoppa spritt språngande ner i en av campingens isvakar. Hoppa därefter raskt in i en ångande bastu för att bli av med gåshuden som spritt sig till kroppens alla delar.


Text: Sara Pettersson • 2010-12-29
AustralienFinlandFrankrikeKroatienTysklandHelsingforsListorMünchen

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top