Annons
Annons
L’Hôtel

L’Hôtel är Paris minsta 5-stjärniga hotell. För dyrt? Sväng förbi för en riktigt bra drink i hotellbaren! Foto: L’Hôtel

Frankrike

5 hotell i Paris för en lyxig weekend

Från flådig prakt och stilmässig minimalism till lyxigt vandrarhem och centralt krypin. Vi listar 5 hotell för en riktigt schysst Parisvistelse.

Text: Helle Kikerpuu • 2023-02-16 Uppdaterad 2023-02-16

1. L’Hôtel

Lyx i miniformat

L’Hôtel är Paris minsta lyxhotell med 20 överdådiga rum, tunga sidentyger, privata terrasser och modern design blandat med antika föremål. Här bor man centralt och lite undangömt i stadsdelen Saint-Germain-des-Prés. Inte undra på att en hel del kändisar som Salvador Dali, prinsessan Grace, Frank Sinatra, Elizabeth Taylor och Jim Morrison hittat hit.

Adress: 13 Rue des Beaux Arts – dubbelrum för cirka 4 700 kr/natt

Paris minsta 5-stjärniga hotell. Foto: L’Hôtel

2. Hotel Les Deux Gares

Färgsprakande design

Här möts man av ett mischmasch av antika möbler, franska tidningar, brittiska mattor och färgstarka tapeter som för tankarna till en Wes Anderson-film. I den ärtgröna lobbyn på Hotel Les Deux Gares går du över ett svartvitt fiskbensgolv till en rosa reception med knallgula lampor. Hotellet ligger i det 10:e arrondissementet mellan tågstationerna Gare de l’Est och Gare du Nord. Perfekt för den som söker en konstfylld hotellnatt under tågluffen.

Adress: 2 Rue des Deux Garesm – dubbelrum för cirka 1 400 kr/natt.

Hôtel Les Deux Gares är så mycket mer än ett hotell det är ett konstmecka. Foto: Benoit Linero/Hôtel Les Deux Gares

3. Amastan

Hemtrevlig minimalism

Några kvarter bortom avenyn Champs-Elsyées, i ett av Paris rikaste stadsdelar, ligger det här lilla hotellet med 24 rum där minimalismen inte känns ekande tom utan mer ”lagom” eller less is more. På Amastan ramas vistelsen in av en palett av mörkblå färger, varma träslag och polerad mässing. Njut av din egna Nespresso-maskin, Bang & Olufsen bluetooth-högtalare och ett skrivbord på rummet. Man känner sig direkt som hemma.

Adress: 34 Rue Jean Mermoz – dubbelrum för cirka 2200 kr/natt

Minimalistiskt och stilrent på Amastan. Foto: Amastan
Känslan av ett stilistiskt vardagsrum genomsyrar Amastan. Foto: Amastan

4. Mama Shelter Paris East

Uppgraderat vandrarhem

Vill man åt lite mer umgänge andra resenärer är Mama Shelter Paris East perfekt så länge man är okey med att bo lite utanför city-smeten. I den stora lobbyn med öppen planlösning finns receptionen, restaurangen, baren och en konceptbutik. På sommaren är takbaren en oas som förgyller vistelsen. Här uppmuntras man att äta, dricka och umgås på de allmänna utrymmena, men tro inte att detta är ett billigt vandrarhem – prislappen tyder på annat.

Adress: 109 Rue de Bagnolet – dubbelrum för cirka 1500 kr/natt

Lyxigt vandrarhem med gemensamma utrymmen. Foto: Francis Amiand
Soliga dagar är Mama Shelters takbar guld värd. Foto: Francis Amiand

5. Oh La La ! Paris Bastille

Billigt mitt i smeten

Vad sägs om en kombinerad cocktailbar och hotell varifrån man har gångavstånd till bland annat Notre Dame och den myllrande stadsdelen Marais? Då är Oh La La perfekt med sina små men bekväma rum. Ser man ut genom fönstret har man Place de la Bastille i blickfånget och på Rue de la Roquette huserar små schyssta butiker och restauranger där man kan dricka och äta under snittpriset i staden.

Adress: 6 Rue de la Roquette – dubbelrum från cirka 1600 kr/natt

Bo i den myllrande stadsdelen Marais på Oh La La.

Text: Helle Kikerpuu • 2023-02-16
FrankrikeHotellParisWeekendresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen