Annons
Annons
Slott

En slottsvistelse garanterar den perfekta inramningen på en romantisk weekend. Foto: Ballynahinch Castle Hotel

Irland

Lyxigt i Irland – 3 slottshotell att checka in på

Irlands pittoreska byar, sköna huvudstaden Dublin och vacker natur – det finns många anledningar att resa hit! Vill man lyxa till vistelsen kan man ta in på ett av landets många slottshotell. Här är tre juveler.

Text: Helle Kikerpuu • 2023-03-18 Uppdaterad 2023-03-18

Ashford Castle

Norr om pittoreska Galway i västra Irland ligger det femstjärniga slottshotellet Ashford Castle med utsikt över sjön Lough Corrib. Här kan man checka in i en svit uppkallad efter den amerikanska presidenten Reagan som varit gäst på slottet. Man kan också bo i slottets båthus, som ligger helt avskilt från övriga gäster och slottsbyggnader. I anslutning till båthuset ligger en trädgård och dessutom kan man njuta av en privat middag på terrassen.

En natt på slottet kostar från cirka 4 900 kronor per rum per natt.

Överdådigt afternoon tea på Ashford Castle. Foto: Ashford Castle
Här sover man som en kunglighet! Foto: Ashford Castle

Ballynahinch Castle Hotel

I närheten av Galway ligger hittar vi även det lyxiga slottet Ballynahinch Castle Hotel. Slottshotellet ingår i kedjan Relais & Chateaux som är en sammanslutning av självständiga lyxhotell och restauranger. Hotellets rum är modernt inredda men i klassisk slottsstil och restaurangen har tidigare korats till den bästa hotellrestaurangen i Irland av tidningen Food & Wine Magazine. Inom slottsområdet finns en rad aktiviteter. Ta en fisketur och fiska lax i floden Owenmore River, cykla genom de intilliggande skogarna eller spela tennis på hotellets egna banor.

Övernattningen kostar från cirka 1 500 kronor per rum per natt.

Naturskönt runt Ballynahinch Castle Hotel. Foto: Ballynahinch Castle Hotel
En utsikt som heter duga. Foto: Ballynahinch Castle Hotel

Dromoland Castle

Dromoland Castle norr om Limerick har välkomnat gäster ända sedan 1500-talet. Några gäster inkluderar Muhammad Ali, Bono, Johnny Cash, Bill Clinton, Nelson Mandela, Jack Nicholson och John Travolta. Även om slottet har genomgått flertalet moderniseringar och renoveringar sedan dess, känns en vistelse på slottet fortfarande som en resa tillbaka i tiden. Förutom ett lyxigt spa, öppna spisar och en exklusiv restaurang, finns en stor golfbana och ett fitnesscenter på slottsområdet.

Smakar det så kostar det brukar det heta, och en natt här går av på cirka 6 000 kronor per natt.

Golf, lyxigt spa och en exklusiv restaurang – på Dromoland Castle går man inte sysslolös. Foto: Dromoland Castle
Modern slottsinredning. Foto: Dromoland Castle

Text: Helle Kikerpuu • 2023-03-18
IrlandHotell

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen