Annons
Annons
Foto: Istock

Foto: Istock

Island

Redaktionens favoriter: Myvatn Nature Baths – het doldis i den isländska vildmarken

Inte lika känd som Blue Lagoon, men lika blå och minst lika härlig. Myvatn Nature Baths är Islands näst största naturbad. Trots detta är det få som hittar hit. Här berättar Vagabonds chefredaktör Fredrik Brändström varför du borde resa hit.

Text: Fredrik Brändström • 2018-08-21 Uppdaterad 2021-06-23

Jag kliver försiktigt ner i det heta vattnet. Det doftar svavel och stora ångmoln bolmar upp från ytan. Att spöktimmen snart är slagen är svårt att tro, här råder fullt dagsljus. Den korta sommaren som utgör Islands turistsäsong har precis inletts. 

Varma källor kan man hitta överallt på Island. Frågar du en islänning har hen garanterat en hemlig källa någonstans i skogen dit bara den invigda badkretsen hittar. En del av dessa källor har gjorts om till stora bad- och spaanläggningar för allmänheten. 

På Islands näst största naturbad råder ingen trängsel. Myvatn Nature Baths på öns norra sida bygger på i stort sett samma koncept som populära Blå lagunen utanför Reykjavik men ligger till skillnad från den senare en bit från allfarvägarna.

 

Redaktionens favoriter: Myvatn Nature Baths – het doldis i den isländska vildmarken
Foto: Istock

I området finns sÙ� mycket att uppleva – valar, fågelskådning, isgrottor, rykande vulkaner, mäktiga vattenfall och majestätiska bergslandskap. Under vår resa runt Island blir stoppet vid Myvatn en av de verkliga höjdpunkterna. När vi kommer hem efter en lång dag av strapatser ute i naturen finns inget som går upp emot att sjunka ner i det varma vattnet med en kall öl i handen.

Badet har öppet 12–22 lågsäsong, 9–24 högsäsong. Entre för vuxen 350–430 kr beroende på säsong. jardbodin.is

24 timmar i Reykjavik – isgrottor, lunnefåglar och varma bad

Nu är jorden rund – även på Google Maps

48 timmar i Helsingfors – en weekend med finsk design och lyxkrogar

Redaktionens favoriter: Dubais skönaste restaurang


Text: Fredrik Brändström • 2018-08-21
IslandRestipsRedaktionens favoriter

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen