Annons
Annons
Två kvinnor i en vintagebutik.

Var hittar man Europas bästa vintagebutiker och antikmarknader? Det får du svar på i den nya tv-serien Husdrömmar Sicilien – Vintageresan. Foto: SVT

Italien

Europas bästa vintageshopping – 3 tips från Husdrömmar-Marie

I den nya tv-serien Husdrömmar Sicilien – Vintageresan får vi följa Marie Olsson Nylander och hennes syster till vintagebutiker och antikmarknader i Europa. Här är hennes bästa tips!

Text: Karin Wimark • 2023-11-09 Uppdaterad 2023-11-08

Du har väl inte missat tv-serien Husdrömmar – Sicilien på SVT där Marie och Bill förverkligar sin dröm och rustar upp det rosa kråkslottet ”Palazzo Cirillo”. Nu kommer en efterlängtad uppföljning. Men denna gång lämnar vi huset på Sicilien för ett äventyr genom Europa i tv-serien Husdrömmar Sicilien – Vintageresan. Marie Olsson Nylander tar med sin syster från Höganäs till Sicilien via storstäder som Paris, Milano och Rom. Längs vägen besöker de antikmarknader och vintageaffärer, träffar konstnärer, antikhandlare och botaniserar på möbelmässor. Läs om Maries tre favoritstopp på resan här nedan.

3 tips från Husdrömmar-Marie

Antikmarknader & vintagebutiker i Europa

1. Marché Paul Bert Serpette, Paris

Världens största antikmarknad

Jag älskar Marché Paul Bert Serpette i Paris! Hit åker snorrika amerikanare för att inreda sina hus i “European style”. På denna marknad finns allt från 1700-tals-stolar till modernare 80- och 90-tals fynd. Tänk dig gamla tyger, teaterkostymer, jättevackra tavlor, stora gamla franska kamminspeglar, coola italienska lampor från 70-talet, soffor … ja allt du ser i tidningar, böcker och på film, det hittar du här. Här kan du verkligen fynda och det går att fynda billigt. Mitt bästa tips är dock att nöja sig med ett fynd! Hellre en bra sak än många halvdana.

På Marché Paul Bert Serpette i Paris kan du tillbringa flera dagar. Foto: SVT
I Paris finns världens största antikmarknad Marché Paul Bert Serpette. Foto: SVT

2. Porta Portese, Rom

Vintage i Trastevere

Vintagemarknaden Porta Portese har riktigt bra priser om man jämför med exempelvis vintage på Sicilien och är väl värd att besöka om du befinner dig i Rom. Här finns bland annat ett jättebra textilutbud och jag blev väldigt överraskad att kunna köpa en spetsduk för 70 euro istället för 800 euro någon annanstans. Dessutom har de mycket bruksföremål så som ljusstakar med mera.

Italien är ett mecka för vintageälskare. Foto: SVT

3. Cavalli e Nastri, Milano

Bland rockstjärnor & kungligheter

I Milano finns det så mycket spännande vintagebutiker där allt från rockstjärnor till kungligheter handlar. Ett tips är vintagebutiken Cavalli e Nastri! Här kan du fynda plagg från 70- och 80-talet som är i gott skick. Spana särskilt in väskor och accessoarer! Italien har generellt väldigt hög kvalitet när det kommer till vintage och även om det är okända märken för oss i Sverige, är kvalitén ofta väldigt hög. Allt känns lyxigt! Missa inte heller den stora möbelmässan Salone del Mobile som vi besöker i tv-serien.

I Milano kan du fynda vintage i hög kvalitét, exempelvis på butiken Cavalli e Nastri. Foto: SVT
Den som gillar design kan spana in möbelmässan Salone del Mobile. Foto: SVT

Läs också:

Skaffa hus i Italien – 6 tips från Husdrömmar Sicilien-Marie

10 bästa tipsen i Milano – guide till en lyckad weekend


Text: Karin Wimark • 2023-11-09
ItalienNyhetRestipsListorshoppingvintage

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top