Annons
Annons
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Nya Zeeland

Bästa skidorterna – för den som hatar skidor

En vintersemester, men många viljor. Vi har listat tre skidorter som passar fint även för den som inte alls vill åka skidor.

Text: Redaktionen • 2011-02-07 Uppdaterad 2011-02-07

1) Innsbruck, Österrike

Den tyrolska huvudstaden Innsbruck är både stor (Österrikes femte största) och snösäker, vilket säkert uppskattas av dem som ändå vill dra upp i pisterna. Staden har varit värd för vinter-OS två gånger, och känd för sitt landmärke, hoppbacken. Skippar du backen kan du bland annat promenera i den medeltida stadskärnan, släntra in på Grassmayrs klockgjuteri och testa klangen i olika typer av klockor. Missa inte heller att kolla det vackra berömda gyllene taket på residenset i Altstadt.

2) Breckenridge, Colorado, USA

Colorado är en bergig, vacker delstat och en av USA:s allra bästa platser för skidåkning. Här finns flera nationalparker, men också en intressant historia, kantad av drömmar om guld. Varför inte testa orten Breckenridge som har ett stort skidsystem, och många minnen av 1800-talets guldrusch. För den som skippar liften finns möjligheter till shopping, spa men också independentfilm på den lilla Speakeasy Theatre.

3) Queenstown, Nya Zeeland

Säsongen sträcker sig från juni till september, bara det gör skidupplevelsen här lite annorlunda. Australiensarna själva bor hellre på orter som ligger nära skidbacken hellre än att bo på skidresorter i backarna. Gör det du också! I södra delen av landet finns skidorterna The Remarkables och Coronet Peak. Närliggande Queenstown är känd just för sina adrenalinsporter, det var här man började hoppa bungy jump mer kommersiellt. Staden har förstås också en citykärnas utbud av alltifrån nattklubbar till kaféer och restauranger.


Text: Redaktionen • 2011-02-07
Nya ZeelandÖsterrikeUSAColoradoListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top