Annons
Annons
Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Nyhet

Nya direktflyg till Wien från Göteborg och Stockholm

Hösten 2019 får Göteborg Landvetter och Stockholm Skavsta nya direktlinjer till Österrike. Det är flygbolaget Laudamotion som börjar flyga till huvudstaden Wien, med två avgångar i veckan.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-03-22 Uppdaterad 2021-06-23

För ett år sedan bildades det österrikiska flygbolaget Laudamotion, som ingår i Ryanair Group. I oktober börjar de med två nya direktflyg från Sverige. 

Flyglinjerna kommer att trafikeras från Göteborg Landvetter på torsdagar och söndagar och från Stockholm Skavsta på fredagar och söndagar. 

De senaste tre åren har antalet resenärer mellan Göteborg och Wien mer än fördubblats. 

– Det är mycket glädjande att vi får ytterligare en direktlinje till Wien. Det är en av de mest eftertraktade destinationerna för resenärer i vår region. Vi ser en stor efterfrågan från både privatresenärer och regionens näringsliv som har flera gemensamma nämnare med Österrike. Både Wien och Göteborg är också populära weekend-destinationer så vi hoppas på många nya besökare i båda städerna, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport, i ett pressmeddelande. 

Nya direktflyg till Wien från Göteborg och Stockholm
En höstweekend i Wien, kanske? Foto: Ivan Stajkovic / EyeEm/ Getty Images

Även Andreas Gruber, Managing Director på Laudamotion, är positiv till den nya flygförbindelsen. 

– Vi har ett bra erbjudande till prismedvetna resenärer. Den nya direktlinjen mellan Wien och Göteborg är en av våra nya City Shuttle-linjer som jag är övertygad om kommer att öka antalet resenärer till båda destinationerna, säger han. 

Boka liggplats i ekonomiklass på flyget

Italiensk turistort förbjuder flip-flops

Dessa weekendstäder lockar oss mest i vår


Text: Linnéa Axelsson • 2019-03-22
NyhetÖsterrikeFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen