Annons
Annons
Tornet, som egentligen är en brunn är 27 meter djupt, eller högt, beroende på hur man ser på saken. Foto: Stijndon via Wikimedia Commons

Tornet, som egentligen är en brunn är 27 meter djupt, eller högt, beroende på hur man ser på saken. Foto: Stijndon via Wikimedia Commons

Nyhet

Dagens bild: Det underjordiska tornet

The inverted tower i Palace Regaleira, Portugal är som taget ur en saga. En spiraltrappa tar dig ner till en underjordisk brunn, genom hemliga labyrinter av gångar och valv, för att slutligen leda dig ut i prunkande trädgårdar med sjöar och dolda fontäner.

Text: Johanna Jackson • 2015-04-26 Uppdaterad 2021-07-12

Som om tornet i sig inte vare nog så ligger det i ett av Portugals mest spektakulära slott. Quinta da Regaleria och byggnaderna på ägorna är överdådigt smyckade med romantiska och mystiska skulpturer som sägs vara relaterade till hemliga sällskap som Frimurarorden och Tempelriddarna.

Dagens bild: Det underjordiska tornet
Staden Sintra, som palatset ligger i är med listat som ett världsarv av Unesco. Foto: Thinkstock.

Palatset, ett kapell och några andra mindre byggnader ligger i staden Sintra och stod färdiga cirka 1910. Fastigheterna har haft flera ägare genom åren men är idag öppna fÙ�r allmänheten.

Det inåtvända tornet som egentligen heter Poço Iniciático, vilket ungefär betyder initieringsbrunnen, är ett av två torn som länkas samman av ett stort tunnelsystem under palatset. Namnet “The Inverted Tower” har det fått på grund att det påminner om ett uppochnervänt eller inåtvänt torn. 

Dagens bild: Det underjordiska tornet
En av tunnelsystemets öppningar. Foto: Lusitana via Wikipedia Commons.

Brunnarna har dock aldrig använts som vattenkällor utan tros ha tjänat ett ceremoniöst syfte i mystiska tarotritualer. Bland annat kan man finna symboliska liknelser med tarotkonsten i avståndet och antal trappsteg i den största brunnen, Poço Iniciático. 

Läs mer på: regaleira.pt

 

Dagens bild: Den himmelska glasvägen på Tianmenberget

Lissabon: 10 ställen du inte får missa

14 onödiga fakta du inte visste att du ville veta om världen


Text: Johanna Jackson • 2015-04-26
NyhetPortugalFotografi

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top