De spanska paradisöarna har stränder med karibiska vibbar. Foto: Istock

Spanien

Cíesöarna: Här är Spaniens hemliga paradisöar

En lugn strand med Karibiska vibbar – i Europa. Visst låter det lockande? I Spanien kan du uppleva det. Där finns tre orörda pärlor som många inte känner till, skriver Omni.

Text: Annika Jeppsson • 2016-05-19

Spanien har tre paradisöar som är okända för många. Och egentligen är det ganska konstigt. Vi svenskarna älskar ju Spanien och vallfärdar varje år till turistmål som Barcelona, Mallorca, Gran Canaria och Teneriffa. Men hur många gånger har du hört vänner och bekanta tipsa om Cíesöarna? De är tre till antalet och ligger nordväst om Spanien, utanför Galiciens kust.

Cíesöarna: Här är Spaniens hemliga paradisöar
Många känner inte till vackra Cíesöarna. Foto: Istok

En av jordens vackraste stränder

Den minsta ön heter San Martiño. De två större, Do Faro och Monteagudo, knyts ihop av den 1 200 meter långa strandremsan Playa de Rodas, som är något utöver det vanliga. Enligt Omni har den nämligen korats till en av jordens absolut vackraste stränder av The Guardian. Kanske är det de karibiska vibbarna eller just att du slipper trängas med andra turister, som har gett Playa de Rodas det fina omnämnandet i den brittiska tidningen?

Cíesöarna: Här är Spaniens hemliga paradisöar
Stränderna på Cíes för känslan till Karibien. Foto: Istock

Gott om grottor

Men Cíesöarna har mer än en paradisstrand att stoltsera med. Ögruppen ingår i nationalparken Parque Nacional Marítimo-Terrestre das Illas Atlánticas de Galicia och dess vackra natur är en annan anledning att åka dit. På västra sidan av Cíesöarna är landskapet bergigt med nästintill lodrätta klippor som stupar ner mot havet. Här finns dessutom gott om grottor som bildats genom påverkan av väder och vind. Den östra delen av Cíesöarna är mindre brant och täckt av skog och buskar. Här hittar du härliga stränder och sanddynor.

Cíesöarna: Här är Spaniens hemliga paradisöar
Foto: Istock

45 minuter med färja

Under sommaren slår både restauranger och campingplatser upp sina portar på ögruppen. Men utbudet är inte jättestort.

Vill du ta dig till de spanska paradisöarna går det en färja flera gånger om dagen frÙ?n staden Vigo. Den tar cirka 45 minuter.

12 guldkorn: Därför ska du besöka Balearerna

Topplistan: Här är Spaniens tio bästa stränder


Text: Annika Jeppsson • 2016-05-19
SpanienUnderbara Spanien

Scroll to Top