Annons
Annons
Ett hus med pool i Spanien man kan hyra via bokningssajten Airbnb.

Solsemester i Spanien. Vagabond listar 6 härlig hus med pool man kan hyra på spanska solkusten. Foto: Airbnb

Spanien

Hyra hus med pool i Spanien – 6 favoriter på Costa del Sol

Svenskarna har vallfärdat till spanska solkusten – Costa del Sol – i årtionden. Vi listar några semesterhus med pool man kan hyra som inte kostar skjortan.

Text: Helle Kikerpuu • 2024-05-22 Uppdaterad 2024-05-23

Vi listar: 6 semesterhus med pool på Costa del Sol

Att hyra hus i Spanien är ingen konst, men om man vill ha någonting billigt som även innefattar en egen pool, bekvämligheter och det lilla extra – då måste man anstränga sig lite mer. Vi gör jobbet åt dig och listar några av våra favoriter på Costa del Sol – spanska solkusten.

Lantlig charm i omgjord kvarn

Ett perfekt tillhåll för barnfamiljen med mycket att se och göra på gården. Förutom själva poolen, som man eventuellt delar med två andra boenden på tomten, finns här en stor trädgård med ankor, höns och en ponny. Sötvattenskällan som ursprungligen användes för till den ombyggda kvarnen, har omvandlats till fontän och en porlande bäck som rinner igenom byggnaden. Ta med morgonkaffet till terrassen och blicka ut över de vackra utsikterna över Sierra Nevada. 

Boendet är enkelt med vackra takbjälkar och lantlig inredning. Här finns ett dubbelrum och två sovrum med två enkelbäddar vardera. Fullt utrustat kök och Wifi för den som vill koppla upp sig.

Bo i ett omgjort kvarnhus 15 km från Granada. Foto: Airbnb
Vackert både inomhus och utomhus. Foto: Airbnb
Måltiderna kan intas på den privata terrassen. Foto: Airbnb

Pris: 1 161 kr/natt exkl. serviceavgift (måste bokas minst 2 nätter). Boka på airbnb.se.

Modern studio med fantastisk utsikt

I den lilla orten Torrox, några kilometer från kusten, finns denna moderna studio. Dragplåstret är utan tvekan utsikterna från den privata solterrassen inomhus eller från terrassen på taket, där man också hittar poolen. Det är litet men ombonat och lyxigt, med matbord och fåtöljer vända likt biostolar mot den naturligt fängslande duken utanför fönstret. Det finns också ett utomhusgym man får ta del av.

Pool och terrasser delar man med en identisk studio som ligger vägg i vägg. Perfekt om man reser i par eller med vänner och letar efter någonting att dela. Värdparet bor i huset bredvid – passa på och fråga om tips på saker att göra och se i närområdet!

Frukost, lunch och middag med spektakulära vyer utanför fönstret. Foto: Airbnb
På taket av studion ligger poolen där man kan hänga och ta det lugnt. Foto: Airbnb

Pris: 1 788 kr/natt (måste bokas minst 4 nätter). Boka på airbnb.se.

Ekotänk i zenmiljö

Ett vackert och udda semesterhus omgiven av oliv- och mandelträd beläget vid Colmenar, en lugn by bland bergen i utkanten av naturparken Montes de Málaga. Huset är byggt på pålar med fönster från golv till tak. När man vaknar är man omgiven av träd, utsikter och en liten privat pool (inte stor nog för några större simtag, men perfekt om man vill svalka sig). I huset bredvid finns en gästsvit hos den omtyckta värden Laurent, som gärna hjälper till och delar med sig av tips på saker att göra i området.

En kompakt ekostuga med kokvrå, badrum och dubbelsäng lagom för två. Reser man  i par eller med vänner finns gästsviten att hyra.

Ekotänk med pool och bergsvyer, ja tack! Foto: Airbnb
Här vill man väl sitta och sippa på morgonkaffet? Foto: Airbnb
Men fönster från golv till tak är det som att naturen flyttat in. Foto: Airbnb

Pris: 1 264 kr/natt exkl. serviceavgift (måste bokas minst 3 nätter). Boka på airbnb.se.

Poolhäng med bergsutsikt

Ett kompakt boende med kokvrå och dubbelsäng för två, med bäddsoffan får tre gäster plats. Dessutom kan man låna spjälsäng, resesäng, barnstol, leksaker och barnservis. Perfekt för en barnfamilj med en liten knodd. Kokvrå i all ära, men vid den härliga poolen finns också ett fullt utrustat utomhuskök och matplats. Utsikten över bergskedjan Sierra de Tejeda och dess högsta punkt La Maroma är slående

Det välkomnande värdparet bor i huset bredvid men poolen är gästernas privata under vistelsen, det finns också en egen terrass på baksidan av huset. Bil är bästa alternativet för att nå huset och de omkringliggande “vita byarna” La Viñuela, Canillas de Aceituno, Alcaucín, Sedella och Salares. Det finns dock bra promenad- och cykelstråk i området runt.

Vid poolen finns utomhuskök och matplats. Foto: Airbnb
Perfekt läge med utsikt över bergskedjan Sierra de Tejeda. Foto: Airbnb

Pris: 1 045 kr/natt exkl. service- och städavgift (måste bokas minst 4 nätter). Boka på airbnb.se.

Omgjord kvarn med fruktträdgård

En vackert ombyggd kvarn, med pool och fruktträdgård. Ett hus med allt man kan behöva från tvättmaskin och köksartiklar till öppen spis och luftkonditionering. En familj får lätt plats i de tre sovrummen; här finns ett dubbelrum samt ett sovrum med två enkelsängar och ett sovrum med en våningsäng. Barnsäkert med grind till poolen som man kan stänga. Passa på att grilla vid poolen eller njut av stillheten i den lummiga trädgården.

Kvarnen har tillhört värden Josés familj i 200 år. Han själv bor i grannbyn, Alhaurín el Grande (en kilometer från kvarnen), men är behjälplig och vänlig. Med bil tar man sig lätt till närliggande Alhaurin, Fuengirola, Málaga och Marbella.

Lantlig villa med fruktträdgård. Foto: Airbnb
En omgjord kvarn med porlande vatten under huset. Foto: Airbnb
Hemtrevligt och vackert från golv till tak. Foto: Airbnb

Pris: 1 716 kr/natt exkl. service- och städavgift (måste bokas minst 7 nätter). Boka på airbnb.se.

Isolerat boende för den konstintresserade

Gillar man inte att köra för mycket på smala slingrande vägar? Packa då bilen med förnödenheter som räcker under boendetiden på detta rätt så isolerade ställe vid foten av Almijarabergen. Värden, som är skulptör och målare, har designat detta nyrenoverade ställe som går under namnet ”El Morusco”. Det är modernt, ostört och väldigt vackert. Passande för par som vill ta det lugnt.

Trädgården är nätt, vid entrén finns en liten uteplats och poolen har de originella måtten 9 meter lång, 1,2 meter bred och 60 centimeter djup. Gör en ytlig dykning eller svalka dig till de vackra utsikterna. Räds man inte vägarna kan man köra till byarna Torrox, Nerja och Frigiliana på omkring 20 till 30 minuter.

Här kan man vandra upp och ner och svalka sig. Foto: Airbnb
Skulptur-värden har designat huset och trädgården. Foto: Airbnb

Pris: 1 277 kr/natt exkl. serviceavgift (måste bokas minst 3 nätter). Boka på airbnb.se.


Text: Helle Kikerpuu • 2024-05-22
SpanienCosta del solMedelhavetSemesterhusSol och bad

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen