Annons
Annons
Magaluf är ett populärt resmål för partysugna. Foto: GettyImages/David Ramos

Magaluf är ett populärt resmål för partysugna. Foto: GettyImages/David Ramos

Nyhet

Ingen mer ”happy hour” på Magaluf

Nu är det slut med happy hour och all inclusive-alkohol på delar av Mallorca och Ibiza. Den spanska ögruppen har tröttnat på alkoholstinna turister och inför strängare regler.

Text: Helle Kikerpuu • 2020-01-18 Uppdaterad 2021-06-23

De nya begränsningarna gäller inte för hela ögruppen utan på turisttäta områden som Playa de Palma och Magaluf på Mallorca, och Sant Antoni på Ibiza.

Den nya lagen innehåller en rad åtgärder som syftar till att rå bukt med den så kallade ”sprit-turismen”, där besökare uppmuntras att dricka stora mängder alkohol. Bland annat förbjuds ”happy hour”, butiksförsäljning av alkhol under natten och förbetalda pubrundor.

Desutom begränsas många all inclusive-upplägg på hotell till att endast få erbjuda högst tre alkoholhaltiga drycker per måltid. De ”partybåtar” som finns i området får heller inte annonsera eller hämta upp och lämna gäster i dessa tre områden som berörs av myndigheternas nya regler.

Balkong-dykning förbjuds

De nya förordningarna har även förbjudit så kallad ”balconing” som innebär att gäster dyker ner i poolen från hotellbalkonger. Antalet dödsfall och skador kopplade till detta har rapprerats öka varpå myndigheterna nu föbjuder dykning. Straffet för den som ertappas kan bli tvungen att böta och lämna hotellet.

Lokala företag som bryter mot de nya reglerna kan få böter på upp till en halv miljon kronor.

 

Goa förbjuder alkohol och grillning på stränderna

Slutklättrat på Australiens kända klippa Uluru

Bästa stränderna på Seychellerna – vi listar 7 favoriter


Text: Helle Kikerpuu • 2020-01-18
NyhetSpanienIbizaMallorcaMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen