Annons
Annons
Edinburghs vinterfestivaler är välbesökta. Med ljusen, glögg och slottet på höjden blir det en riktig fest. Foto: Jason Friend Photography Ltd/GettyImages

Edinburghs vinterfestivaler är välbesökta. Med ljusen, glögg och slottet på höjden blir det en riktig fest. Foto: Jason Friend Photography Ltd/GettyImages

Storbritannien

9 julfiranden i Storbritannien – ljusshower, marknader och glögg

Att resa till Storbritannien i december är perfekt för den som vill frossa i dekorationer och julmys. Här är 9 upplevelser och marknader från London till Edinburgh i Skottland.

Text: Helle Kikerpuu • 2019-12-02 Uppdaterad 2021-09-15

Jul i Kew Gardens

Royal Botanic Gardens i Kew lyser upp decembermörkret med mer än en miljon ljus under Christmas at Kew. Den stämningsfulla promenadvägen längs Treetop Walkway bjuder på fascinerande ljusspel och Fire Garden med eldar. Jultomten och hans nissar gör också ett besök ibland.

Var: Kew Gardens ligger i Richmond, London – ungefär en timme med tunnelbanan från centrala London.

När: 20 november – 5 januari.

Jul-buss genom London

Njut av Londons julbelysning på en sightseeingtur i en öppen kvällsbuss och se de ikoniska sevärdheterna Tower of London, Harrods och Piccadilly klädda i julskrud. Glöm inte att ta på dig varma kläder inför bussturen.

Var: Över hela London.

När:November – Januari (datum och tider varierar beroende på sightseeingföretag, kolla in Original Tour eller Big Bus Tours).

Claridges designerjulgran

Claridge’s hotel julgran skapas varje år av en desinger eller modeikon. Karl Lagerfeld och Dolce och Gabbana är två kända namn som har gett grannen sin konstnärliga uppmärksamhet. I år är det den franska skodesigner Christian Louboutin som står för julgransdesignen och det är inte bara ett träd utan hela lobbyn har dekorerats med diverse granar och en liten tågvagn.

Var: Claridges ligger i London – en kort promenad från tunnelbanestationen Bond Street.

När: Från slutet av november.

9 julfiranden i Storbritannien – ljusshower, marknader och glögg
Årets gran på Claridge’s Hotel. Foto: Claridge´s Hotel

Julmys i Manchester

Efter att ha upptäckt Manchesters festliga marknader. Men missa inte heller Dunham Massey Park där julfirandet fortsätter. Följ de upplysta vägarna och värm dig med glögg, varm choklad och rostade marshmallows runt elden innan du njuter av festligheterna på de traditionella åkattraktionerna, där det också finns en viktoriansk karusell.

Var: Dunham Massey Park ligger i yttre delarna av Manchester, en 35-minuters resa från centrala Manchester med bil. Alternativt kan man ta CAT5-bussen från Manchester eller åka med tåg till Dunham Massey Hall (mindre än 10 minuters promenad från parken).

När: 2 november – 30 december

Glow Wild i West Sussex

Glow Wild vinterlyktfestival är ett trollbindande promenadstråk i Wakehurst, en vacker botanisk trädgård och lantgård i södra England. Här väcks träd, dammar och skogens mark till liv med hundratals glödande lyktor, facklor av eld och kreativa ljudspelningar.

Var: Wakehurst Estate ligger i West Sussex, sydöstra England – cirka 1 timme och 15 minuter med tåg från London.

När: Torsdag till söndag, 21 november till 22 december, kl. 16:30 till 20:00

Julbelysning i Oxfordshire

På Blenheim Palace (Winston Churchills födelseplats) kommer Illuminated Christmas Lights Trail att bli mer upplyst än någonsin tidigare med ljus, lasrar och projektorer. Slottets omgivningar kommer att förvandlas till ett sagoland i stil med Alice i underlandet.

Var: Blenheim Palace ligger i Oxfordshire, centrala England – cirka 1 timme och 30 minuter från London med tåg.

När: 22 november – 5 januari.

Tysk julmarknad i Birmingham

Julmarknaden i Birmingham är inte bara den största utomhusmarknaden i Storbritannien, de påstår sig även vara den största autentiska tyska julmarknaden utanför Tyskland och Österrike. Festivalen bjuder på läckra tyska godsaker som schnitzlar, bratwurst och glühwein och en mängd olika bås där man säljer traditionella julklappar. Dessutom finns livemus ik för den som vill ta sig en svängom under säsongens festligheter.

Var: Victoria Square ligger i Birmingham – ungefär 1 timme och 20 minuter från London med tåg.

När: 7 november – 23 december (dagligen), kl 10-21.

9 julfiranden i Storbritannien – ljusshower, marknader och glögg
Tyska kakor på Birmingham Frankfurt Christmas Market. Foto: Pauline Lewis/GettyImages

Magisk jul i Edinburgh

Edinburghs vinterfestivaler förenar Edinburghs jul och Edinburghs Hogmanay. Vid stadens traditionella Highland Christmas hittar du allt från skotska råvaror och glögg till handgjorda julklappar och varor.

Var: Över hela Edinburgh

När: 16 november – 4 januari

Julstämning i Glasgow

Glasgow är en livlig och myllrande stad som är full av karaktär, slående arkitektur och fascinerande museer. Glasgow Loves Christmas är en serie evenemang i hjärtat av staden som bjuder på julmarknader och festlig underhållning, allt från filmer och levande musik till rullskridskodiskotek och kabaret!

Var: Över hela Glasgow, ca 45 minuter från Edinburgh med tåg

När: 25 november – 23 december

Europas bästa julmarknader – vi listar var och när

Upplev Downton Abbey i verkligheten – 6 fantastiska platser

Möt Lilibet – lyxhotellets egna huskatt


Text: Helle Kikerpuu • 2019-12-02
Storbritannien

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen