Annons
Annons
De nya tågluffarkorten gäller under 14 valfria sammanhängande dagar under perioden 17 juni – 7 augusti. Foto: Stefan Nilsson

De nya tågluffarkorten gäller under 14 valfria sammanhängande dagar under perioden 17 juni – 7 augusti. Foto: Stefan Nilsson

Nyhet

Tågluffa i Sverige i sommar med nya tågluffarkorten

Allt fler väljer att tillbringa semestern i Sverige och resandet med SJ har ökat de senaste åren. Nu gör SJ Sverige mer tillgängligt för unga genom att erbjuda två olika tågluffarkort i sommar.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-06-18 Uppdaterad 2021-06-23

Mellan den 17 juni och 7 augusti kan ungdomar upp till 26 år och studenter med giltig studentlegitimation köpa två olika tågluffarkort hos SJ som gäller för resor i Sverige. Det ena kortet ger resenären möjlighet till helt fria resor under två veckor i följd medan det andra kortet ger rätt att boka resor till halva priset. 

Syftet med årets tågluffarkort är att undersöka efterfrågan och samla erfarenheter för att till nästa säsong eventuellt lansera flera och mer omfattande tågluffarkort för resor i Sverige.

– Med den digitala utvecklingen är det enklare att ta fram skräddarsydda produkter och erbjudanden som är utformade direkt utifrån våra kunders önskemål. Jag tror att vi kommer att se mer av det från SJ, säger Mats Almgren, kommunikations- och försäljningsdirektör på SJ.

Fakta om tågluffarkorten 

SJ Tågluffarkort Sverige 100 %

Innehavaren kan resa fritt på SJs tåg i Sverige under två veckor i följd mellan 3 juni och 7 augusti. Resor som kräver sitt- eller liggvagnsbiljett måste bokas i förväg, men ingen extra kostnad tillkommer. Priset för detta kort är 1 795 kr.

SJ Tågluffarkort Sverige 50 %

Innehavaren har rätt att boka tågbiljetter till SJs tåg i Sverige för halva priset. Kortet ger rätt till halva det pris som presenteras i SJs normala köpflöde och kan ej användas för köp via lågpriskalendern eller av sista minuten-biljetter. Pris 495 kr.

Viktigt att känna till:

Korten är digitala och personliga. De köps på sj.se eller hos resebyråer. SJ godkänner studentlegitimationer från Mecenat, studentkortet och ISIC. Läs mer här

Läs också

Nu kan du tågluffa i norra Sverige

Därför väljer de flesta ännu bort tåget till utlandet

Direkttåg från Stockholm till Köpenhamn hela sommaren


Text: Linnéa Axelsson • 2019-06-18
NyhetSverigeTågresor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen