Annons
Annons
Dalyandeltat. Foto: Istock

Dalyandeltat. Foto: Istock

Nyhet

3 nya vandringsleder har öppnat i Turkiet

Nu har ECO Trails – ett system av vandringstigar – invigts i sydöstra Turkiet. Tillsammans handlar det om 470 kilometer av markerade leder för cyklister och fotgängare att utforska.

Text: Johanna Jackson • 2018-10-12 Uppdaterad 2021-07-21

Vandringslederna är centrerade kring städerna Dalaman, Ortaca och Köyceğiz inom den turkiska provinsen Mugla, där populära turistorter som Marmaris och Bodrum också ingår. Här finns vackra stränder, sjöar och våtmarker, som Dalyandeltat och stranden Iztuzu. 

Systemet som förbinder två av Turkiets klassiska vandringsleder – den lykiska leden (som ofta brukar räknas till en av världens bästa vandringar) och Carian Trail–  är uppdelad i tre huvudrutter. 

Initiativet till projektet togs av Murat Demirci, boende i området. Till Lonely Planet berättar han att han ville locka fler vandrare och cyklister till regionen men samtidigt bevara områdets naturliga skönhet.  

3 nya vandringsleder har öppnat i Turkiet
Antika lykiska klippgravar i Dalyan. Foto: Istock

På projektets hemsida theecotrails.com.tr/en/ kan man hitta mer info om vandringslederna. Inom kort väntas en app med kartor och tips på sevärdheter lanseras. 

Världens längsta vandringsled har öppnat i Kanada

Spaniens vackraste byar – om spanjorerna får välja


Text: Johanna Jackson • 2018-10-12
NyhetTurkietAktiv semesterVandring

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen