Annons
Annons
Hemtrevligt stök på For Sale Pub. Foto: Frida Hansson.

Hemtrevligt stök på For Sale Pub. Foto: Frida Hansson.

Ungern

Redaktionens favoriter: For Sale Pub – Budapests skönaste sunkpub

Sköna sunkpuben i Budapest översvämmas av tusentals lappar som täcker både golv och tak.

Text: Frida Hansson • 2017-11-16 Uppdaterad 2021-06-22

Trots att utsiden ser oansenlig ut, egentligen som vilken halvsunkig europeisk pub som helst, är det något som lockar. Kanske är det ljuset från fönstren, kanske är det den dova musiken som läcker ut på gatan.

Känslan som möter oss när vi kliver in är inte helt olik den man får när man efter en lång dags skidåkning i lite för kallt väder kliver in på en afterski. Inte den stökiga sorten utan den där det finns en sprakande brasa och man trött i kroppen glider ner i en soffa med en irish coffee. Samma tillfredsställande känsla slår oss nu.

Lokalen har lågt i tak och på varenda centimeter av såväl tak som väggar sitter lappar med hälsningar, visitkort, utländska pengar, musiknoter, tidningsurklipp. Golvet är täckt av jordnötsskal som krasar under fötterna när man går, precis som på legendariska Raffles i Singapore.

Mitt pedantiska städsinne skriker för en millisekund men tystnar sedan tvärt. Vi sätter oss i baren, beställer varsin öl och börjar skala jordnötter i samma takt som ekorrar. Bredvid oss sitter två trubadurer och sjunger gamla klassiker med hes mörk stämma.

Ingen konceptutvecklare i världen skulle kunna åstadkomma det här. Det är så enkelt, så äkta, så välkomnande. Ibland smakar en kall öl på en förstklassig sunkpub allra bäst. 

  • Vámház körút 2, distrikt 5, Budapest. Öppet 12–03 alla dagar i veckan. 

Rundresa i norra Albanien – orört och sagolikt

Femstjärniga hotell i Budapest – här är stadens lyxigaste boenden


Text: Frida Hansson • 2017-11-16
UngernBudapest

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen