Annons
Annons
Andreas Strömberg

Andreas Strömberg

Antigua och Barbuda

Fyra karibiska kärleksöar

Dags att förverkliga ­drömmen om en romantisk liten ö med vackra stränder nu när dollarn är låg? Vagabond tipsar om fyra älskvärda favoriter i Karibien.

Text: Andreas Strömberg • 2008-09-11 Uppdaterad 2021-09-14

Fyra karibiska kärleksöar1 Antigua
Vita paradisstränder

Ingen annan ö i Västindien har så många vita paradisstränder på så liten yta som Antigua. Här finns två av världens vackraste bukter, tysta Half Moon Bay och Nonsuch Bay med pulvervit sand och turkost vatten. Det lär finnas 365 stränder på Antigua så vill man hitta sitt eget romantiska Västindiennäste blir nog chansen aldrig större än här. Dickenson Bay och ­Runaway Bay på nordvästkusten är mest exploaterade med resorter och här kan man hyra båt, åka vattenskidor och rida.
RESA DIT: Paketresor med till exempel Deluxe Vacations och Lime Travel. Reguljärflyg med Virgin Atlantic för drygt 8 000 kr.
BO: Lilla Long Bay Hotel har 20 rum med romantisk atmosfär från 2 000 kr/natt, tek +268-463 20 05, http://www.longbayhotel.com.

Fyra karibiska kärleksöar

2 St Lucia
Vacker vulkanö

Här finns lyxiga resorter mellan vita stränder och frodig regnskog. De gröna tvillingvulkantopparna Pitons är öns landmärken. Kontrasten av höga berg och kristallklart hav har gjort St Lucia till åtskilliga förälskade pars ­favorit. Huvudstaden Castries har intakt karibisk ­atmosfär likt många andra små fiskesamhällen på ön. Ljuvliga strandbukten Anse Chastanet vid Pitonsbergen har flera hotell som kan rekommenderas, liksom lilla Marigot Bay. Skönare omgivningar är svåra att hitta i hela Karibien.
RESA DIT: Paketresor med till exempel Lime Travel och Swansons. Flyg med Finnair drygt 8 000 kr.
BO: Marigot Beach Club Hotel & Dive Resort ligger otroligt vackert och har stora dubbelrum och terrass med havsutsikt för 1 700 kr, tel +758-451 49 74 http://www.marigotdive.

Fyra karibiska kärleksöar3 Mustique och Bequia
Kändisarnas favorit

Ögruppen St Vincent och Grenadinerna är en liten egen arkipelag som attraherar segelfolk, yachter och kändisar. Detta är två av Västindiens mest glamorösa öar. På Mustique har bland andra Mick Jagger och David Bowie semesterhus. Mustique har vita strandbukter som Lagoon Bay Beach och Macaroni Beach. Vill man bo i en lyxresort här får man punga ut med 5 000–20 000 kronor/natt. Bequia är mer vänlig mot plånboken, som i vackra Lower Bay Beach och Friendship Beach. Här kan man få ett rum på ett bra hotell för 1 000 kr.

RESA DIT:
Paketresor med Västindienspecialisten till Bequia. Reguljärflyg går hit lite oregelbundet.
BO: Frangipani Hotel är ett av Bequias trivsammaste hotell, med stora charmiga dubbelrum för 1 200 kr, http://www.frangipani
bequia.com, tel +784-458-3255. Cotton House Resort på Mustique går på 5 000 kr för dubbelrum – som billigast – men räknas som ett av Karibiens mest glamorösa boenden, tel +310-440 42 25, http://www.cottonhouseresort.com.

Fyra karibiska kärleksöar4 St Kitts och Nevis
Oexploaterade oaser

Dessa två öar är något av västindiska doldisar, i den mån det finns sådana idag. Relativt oexploaterade och med en vänlig befolkning som med öppna armar tar emot de fåtal turister som kommer. St Kitts är huvudö med trivsamma barer och visst nattliv medan Nevis är liten och fridfull. Frigate Bay på St Kitts östkust är mest berömd. Nevis har flera fina mindre och nästan öde stränder.
RESA DIT: Paketresor med Afro Caribbean Travel och Västindienspecialisten. Reguljärflyg med KLM 9 500 kr.
BO: Prisvärda rum på Timothy Beach Resort i Frigate Bay för 1 000 kr, http://www.timothybeach.com, tel +869 565 85 97. Är man på bröllopsresa och vill prova en av världens ”sexigaste resorter” finns Montpelier Plantation Inn på Nevis, där amiral Nelson gifte sig år 1787 och även var ett av prinsessan Dianas favorithotell, tel +869-469 34 62 http://www.montpeliernevis.com.

Ge oss dina bästa tips på romantiska destinationer:


Text: Andreas Strömberg • 2008-09-11
Antigua och BarbudaSaint Kitts och NevisListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen