Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Nyhet

Så lång blir USA:s kortaste flygresa

Vad gör man inte för kärleken till bra viner? United Airlines har lanserat en ny flyglinje mellan San Francisco och vinregionen Sonoma County. Den nya rutten tar bara 16 minuter från start till landning och blir således den kortaste i USA.

Text: Johanna Jackson • 2017-09-26 Uppdaterad 2021-06-23

En klassisk dagstur från San Francisco är ju att bila norrut till någon av de populära vinregionerna Napa Valley eller Sonoma County – helst i en cabriolet.

Trots att bilresan till Sonoma endast tar drygt 90 minuter genom svepande landskap har United Airlines nu bestämt sig för att lansera en flygrutt till området. Det rapporterar The Telegraph. Den nya rutten som går till staden Santa Rosa kommer tillryggalägga 10 mil och trafikeras med tre avgångar i veckan. Och även om passagerare endast kommer spendera 16 minuter i luften, beräknar United att resan i sin helhet kommer ta 45 minuter.

Resan mellan Santa Rosa och San Francisco må vara den kortaste i USA, men den är betydligt längre än rekordinnehavaren för världens kortaste flygresa. Den linjen går mellan de två Orkney-öarna Papa Westrey och Westray i Skottland och tar bara två minuter.

München raket bland höstens populäraste weekendstäder

Apollo lanserar direktflyg till Albanien


Text: Johanna Jackson • 2017-09-26
NyhetUSAFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen