Annons
Annons
Split i Kroatien är en av sommarens nyheter! Foto: Gettyimages / xbrchx.

Split i Kroatien är en av sommarens nyheter! Foto: Gettyimages / xbrchx.

Nyhet

Sommarens nya resor – Medelhavet en solklar vinnare

Tuffa tider till trots lanserar flera svenska resebolag nya resor. Främst är det Medelhavsdestinationer som gäller – där Kroatien får flest nya direktflyg. Här kommer en spaning inför sommaren 2021!

Text: Sofia Zetterqvist • 2021-04-06 Uppdaterad 2021-09-15

Nya direktflyg till Medelhavet

Charterbolagen Apollo och Ving lanserar flera nya resor till sommaren. Apollo satsar stort på Norrland och inför tre nya direktflyg från Luleå. Det är Larnaca i Cypern, Split i Kroatien och Rhodos i Grekland som får nya direktlinjer. Från Sundsvall börjar man med direktflyg till greklandsfavoriten Kreta – där man dessutom lanserar ett helt nytt resmål i byn Plakias.

Även Ving satsar på Sveriges nordligare regioner. Förutom att man återinför direktflyg från Luleå till Rhodos och Cypern så lanseras en helt ny Luleådestination: Kroatien. Visby får dessutom sin första direktresa med Ving till Kroatien.

Sommarens nya resor – Medelhavet en solklar vinnare
Makarska rivieran i Kroatien. Foto: pressbild / Apollo.

Medelhavet vinnare även för reguljärflyg

För dig som vill flyga reguljärt lovar flygbolaget SAS att öka kapaciteten till sommaren i takt med (förhoppningsvis) en ökande vaccinationsgrad och minskad smittspridning. Förutom fler rutter till redan befintliga resmål, lanserar man två nya rutter från Stockholm till Barcelona i Spanien och Larnaca i Cypern.

Från flygplatsen Stockholm Skavsta planerar Wizz Air och Ryanair att flyga till tre nya destinationer i sommar: Zadar i Kroatien, Riga i Lettland och Tirana i Albanien. Ryanair lanserar dessutom nya direktflyg från Växjö och Göteborg. Från Växjö kommer man kunna flyga två gånger i veckan till Zadar i Kroatien, och från Göteborg till Kroatiens huvudstad Zagreb tre gånger per vecka.

Sommarens nya resor – Medelhavet en solklar vinnare
Nytt direktflyg från Växjö till Zadar i Kroatien. Foto: Gettyimages / Stojanoski.

Vandra och yoga med andra

Viljan att vara aktiv på sin resa är fortfarande stor. Ving lanserar sju nya yogaresor i sommar till Lefkas, Mallorca, Kap Verde och Teneriffa. Apollo har å sin sida sett ett ökat intresse för vandring och ordnar flera nya vandringsresor till Grekland. Och för den som drabbats av padel-febern finns det flera glädjande nyheter: Ving släpper åtta padelpaket till sommaren och Apollo har utrustat flera av sina hotell med nya padelbanor.

Sommarens nya resor – Medelhavet en solklar vinnare
Vandra i Greklands vackra landskap med Apollo. Foto: pressbild / Apollo.
Sommarens nya resor – Medelhavet en solklar vinnare
Yoga och Klättring på Mallorca med Ving. Foto: pressbild / Ving.

Tågnyheter

Även på tågfronten finns det några nyheter. Inlandsbanan planerar att återlansera Vildmarkståget till sensommaren – Sveriges lyxigaste tågcharter som ska gå från Stockholm till Kiruna via Abisko. Researrangören Världens resor har flera nya tågpaket till sommaren, bland annat till Lofoten och Vita Havet i Ryssland. Tidigare i veckan skrev vi även om den nya tåglinjen mellan Boden och Haparanda som premiärkördes första april.

Sommarens nya resor – Medelhavet en solklar vinnare
Sveriges lyxigaste tågcharter. Foto: Inlandsbanan.

Nya busspaket – även inom Sverige

Scandorama är en av Sveriges största bussresearrangörer och skulle ha firat 40 år 2020. Istället har man sparat sitt jubileumsfirande till i år och erbjuder flera jubileumspaket – men även många nyheter. Förutom utländska destinationer finns flera svenska paketresor bland nyheterna, som Mälarens pärlor och weekend till Bohuslän.

Nu kan du ta tåget från Ystad till Haparanda

Ny färja planeras från Nynäshamn till Tyskland – underlättar tågluffen

Nya tågresor att hålla koll på


Text: Sofia Zetterqvist • 2021-04-06
NyhetMedelhavet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen