Annons
Annons
Foto: Brewdog

Foto: Brewdog

Nyhet

Nu öppnar världens första bryggerihotell – har egen ölkran i varje rum

Den 27 augusti öppnar världens första hotell där gästerna bor direkt i ett bryggeri. De 32 rummen på DogHouse innehåller bland annat en tappkran, inbyggt kylskåp i duschen och flera andra detaljer och funktioner som gör hotellet till ett paradis för ölälskare.

Text: Johanna Jackson • 2018-08-21 Uppdaterad 2021-06-23

Bakom det hajpade hotellet står det skotska bryggeriet Brewdog. Projektet startades under våren 2017 med en crowdfundingkampanj som gjorde succé. Det ursprungliga målet med att samla in 75 000 dollar möttes på mindre än en vecka. Målet höjdes och när kampanjen var slut hade ölentusiaster världen över bidragit med drygt 300 000 dollar till hotellet. 

Nu öppnar världens första bryggerihotell – har egen ölkran i varje rum
Fyra av rummen kommer även välkomna fyrbenta gäster.

– För många ölentusiaster har tanken på ett ölhotell bara varit en önskedröm. En utopi som ansetts vara ouppnåelig. Fram tills nu. Med hjälp av stödet från våra supportrar och ölmissionärer jorden runt har vi jobbat hårt för att förverkliga drömmen, säger James Watt, Brewdogs grundare i ett pressmeddelande.  

Nu öppnar världens första bryggerihotell – har egen ölkran i varje rum
Hotellet har (så klart) en egen bar.

Det färdiga resultatet? Hotellet som ligger i anslutning till Brewdogs bryggeri utanför Columbus, Ohio har 32 rum varav två sviter på 200 respektive 140 kvadratmeter. Istället för en receptionist möts gästerna av en bartender som checkar in dem medan de bjuds på öl. 

 

Nu öppnar världens första bryggerihotell – har egen ölkran i varje rum
I restaurangen serveras ölkompatibel mat som pizza och burgare.

När gästerna funnit sig till rätta kan de besöka det interaktiva ölmuseet, där man kan följa ölproduktionen från början till slut eller spela ölpingis i det gemensamma sÙ�llskapsrummet. 

Eller bara ta det lugnt på sina rum. Här finns bland annat privata ölkranar och ölkylar fyllda med ett urval av bryggeriets drycker. De som vill kan även skämma bort sig själv med skönhetsprodukter med doft av humle tillsammans med en kall öl direkt från kyldisken i duschen. 

Pris för en natt från 168 dollar, mer info på brewdog.com/usa/doghouse. Bryggeriet planerar även att Ù�ppna upp ett liknande hotell i Skottland.

Det här öltåget går förbi vildmark och vackra vyer i Colorado

Vis, Kroatien – Mamma Mia vilken ö!

Hela listan: Årets 35 bästa resmål 2018

Indiska Kerala – 100 nyanser av grönt

Spektakulär restaurang ligger insprängd i en grotta – världens mest romantiska läge?


Text: Johanna Jackson • 2018-08-21
NyhetUSA

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen