Annons
Annons
Koppla ner och koppla av på vuxenkollo. Foto: GettyImages

Koppla ner och koppla av på vuxenkollo. Foto: GettyImages

USA

Sommarlägret för vuxna med lek och digital detox

Trött på snacka jobb, nätverka och ständigt vara uppkopplad? Då finns det ett "vuxenkollo" för dig i USA, Kalifornien, där man kan koppla ner och av för att istället omfamna sitt barnasinne.

Text: Helle Kikerpuu • 2020-02-28 Uppdaterad 2021-06-22

Camp Grounded är ett sommarläger för vuxna där ingen digital teknik och alkohol är tillåtet. Dessutom får man inte heller använda sitt riktiga namn (bara smeknamn), prata om sitt arbete eller nätverka med andra medverkande gäster.

Årets sommarläger hålls i två omgångar: 15-18 och 22-25 maj. Deltagarna har hittills kommit från över 30 olika amerikanska delstater och fler än 8 olika länder med en ålder på mellan 18 och 75 år.

Förutom alla uppenbara tekniska prylar som datorer, mobiler och surfplattor är även läsplattor, aktivitetsarmband och klockor (både digitala och analoga) förbjudna. De dagar man spenderar på lägret ska vara till för lek, avslappning och gemenskap.

Innan avresa får gästerna lägrets mejladress och telefonnummer för nödsituationer. På så sätt kan nära och kära nå lägrets medarbetare och gästen om det skulle behövas.

Aktiviteter och lekar

De medverkande kan antingen bo i våningssängar i sovsalar eller tälta. De få privata stugor som finns att hyra går först och främst till personer med specifika medicinska behov. 

Den som vill omfamna sitt baranasinne kan välja och vraka mellan olika aktiviteter och lekar.

Camp Grounded erbjuder aktiviteter som konst och hantverkskurser, yoga, meditation, simning, talangjakt, bågskytte, väggklättring, vandring, sing-a-longs, analog fotografering, kreativt författande på skrivmaskiner och lekar som ”fånga flaggan” och ”color wars”… och mycket mer. Dessutom finns rådgivning att få om hur man ska balansera sitt digitala arbetsliv med vardagen.

Pengar utan värde

På hemsidan står det: ”Tillsammans skapar vi ett samhälle där pengar och titlar har lite värde… och där individualitet, att uttrycka den man är, vänskap, minnen och naturen värderas mer”.

Men att pengar inte har något större värde kan ju diskuteras då en tre dagar lång vistelse kostar drygt 9200 kronor.

Intresserad? Läs mer här!

10 tips för att resa på heltid och bli digital nomad

Världens bästa hostel för soloresenärer

Selfie-museum öppnar i Las Vegas


Text: Helle Kikerpuu • 2020-02-28
USA

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen